Sağlık Kene Isırması Nedir, Belirtileri Nelerdir? Zehirsiz Kene Isırığı Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?

Kene Isırması Nedir, Belirtileri Nelerdir? Zehirsiz Kene Isırığı Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?

09.03.2021 - 09:39 | Son Güncellenme:

Keneler doğada yaşayan böcek türleri arasında yer alıyor. Keneler hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler bazı araştırmalar gerçekleştirebiliyor. Özellikle kene ısırması pek çok kişinin endişe duyduğu bir durumdur. Kene ısırması nedir, belirtileri nelerdir? Zehirsiz kene ısırığı nasıl geçer, nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kene Isırması Nedir, Belirtileri Nelerdir Zehirsiz Kene Isırığı Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir

 Kenelerin zehirli olması durumunda ölümcül riskler oluşabildiğinden, mutlaka dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Vücutta kene görülmesi durumunda sağlık kuruluşlarına gitmek gerekir.

Haberin Devamı

 Kene Isırması Nedir? Belirtileri Nelerdir?

 Açık havalarda, ağaç bölgelerinde ve çimlerde çok görülen canlılardan biri de kenelerdir. Keneler sıcak yaz aylarında daha çok ortaya çıkıyor. İlkbahar ve yaz aylarında her bölgede görülebilir. En çok Nisan ayında ortaya çıkarak büyük bir risk oluşturabiliyor. Keneler kanla beslenen canlılardır.

 Özellikle hayvan ve insanların kanıyla beslenerek yaşamını sürdürüyor. Bazı kene ısırıklarında herhangi bir sağlık sorunu yaşanmıyor. Fakat kenelerin zehirli olan türleri de bulunuyor. Zehirli kene ısırmaları ölümcül risklere yol açabilen bir durumdur.

 Kene ısırması sonucunda insanlarda kısa süre içinde bir belirti gözlenmiyor. Özellikle kenenin zehirsiz olması herhangi bir belirti göstermeyebilir. Keneler genellikle insanlar tarafından takılma veya elle temas halinde görülebilir. Çok fazla büyük boyutta olmadıkları için insanların görmesi oldukça zordur. Siyah nokta olarak görülen keneler, insanların fark etmesiyle vücuttan çıkarılmalıdır. Kenelerin görülmesi durumunda kişilerin mutlaka temas etmemesi gerekir. Kene ısırığında ortaya çıkan belirtiler şu şekildedir,

Haberin Devamı

Ateş

Baş ağrıları

Halsizlik

Eklem ağrısı

Mide bulantısı

Vücutta döküntüler

Zehirsiz Kene Isırığı Nasıl Geçer? Nasıl Tedavi Edilir?

 Kene ısırıkları durumunda kişiler zehirli olup olmadığını anlayamaz. Vücutta kene görülmesi durumunda mutlaka kişilerin müdahale etmemesi gerekiyor. Kene görüldüğü zaman mutlaka doktorlara başvurarak kenenin çıkartılması sağlanmalıdır. Doktorlar keneyi bazı yöntemlerle çıkararak, zehirli olup olmadığını tespit eder. Eğer zehirli bir kene çeşidi ise, kişilerde bazı testler yapılır ve zehir olup olmadığı kontrol edilir.

 Doktorlar yapacakları testlerle birlikte vücutta herhangi bir etki olup olmadığını araştırır. Eğer herhangi bir sorun bulunmuyorsa, hastalar evlerine gönderilir. Özellikle zehirsiz olması durumunda sadece kene çıkarma işlemi yapılır.

Yazarlar