Sağlık Keto Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Keto Diyeti İle Zayıflamak Mümkün Mü?

Keto Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Keto Diyeti İle Zayıflamak Mümkün Mü?

16.03.2021 - 16:00 | Son Güncellenme:

Sağlıklı ve fit bir görünüme kavuşmak çok önemlidir. Hastalıklardan korunmak için beslenme düzenine de çok dikkat edilmesi gerekir. Özellikle fazla kilo problemi olan kişiler uygun diyetler ile birlikte hızlı bir şekilde kilo verebilirler. Günümüzde en çok tercih edilen keto diyeti ile ilgili bilgi sahibi olunmalıdır. Keto diyeti nedir, nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Keto Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır Keto Diyeti İle Zayıflamak Mümkün Mü

Keto diyeti dikkat çeken sağlıklı diyetlerden biridir. Bu diyette karbonhidratlardan uzak durmak önemlidir. Protein ve sebze ağırlıklı olan keto diyeti doğru bir şekilde uygulandığında hızla kilo verilebilir. 

Haberin Devamı

 Keto Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? 

 Keto diyet diğer bir adı ile ketojenik diyet yapılırken belli başlı gıdaların tüketimine dikkat edilmesi gerekir. Özellikle de bu diyet uygulanırken tahıl, nişasta ve meyveler tüketilmemelidir. Keto diyette çoğunlukla et, balık, kümes hayvanları ve yumurta yenilir. Yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesi de önemlidir.

 Brokoli ve karnıbahar gibi besinlerin sık sık tüketildiği keto diyeti yapılırken tereyağı ve peynir gibi süt ürünleri de tüketilir. Glisemik indeksi düşük olan yaban mersini, frambuaz ve avokado gibi meyvelerin tüketilmesi de oldukça önem taşır. Keto diyeti uygulanırken hindistan cevizi yağı, çörek otu yağı ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar tüketilmelidir.

Haberin Devamı

 Keto Diyeti İle Zayıflamak Mümkün mü?

 Günümüzde pek çok kişi hızlı ve sağlıklı yöntemler ile kilo vermek istiyor. Bu nedenle şok diyetler de uygulanıyor. Bazı diyetler kısa zamanda kilo verdirse de uzun vadede yeniden kilo alınıyor. Keto diyeti ise kısa sürede kilo verilmesini sağlarken uzun vadede de başarı sağlıyor.

 Sağlıklı ve besin değeri yüksek gıdalar barındıran keto diyetinde karbonhidrat tüketimi sınırlandırılıyor. Protein ağırlıklı olan keto diyeti uzun vadede başarı sağlıyor. Keto diyeti ile çok kısa bir sürede kilo vermek mümkün. Önemli olan keto diyetin tüm prensiplerine sadık kalarak kısa sürede fazla kilolardan kurtulmak 

 Keto Diyeti Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Keto diyeti yapılırken mutlaka bol miktarda su tüketilmelidir. Günlük en az 2,5 litre su içilmeli. Bu diyet esnasında kafein ve alkol içeren tüm içeceklerden de uzak durulmalıdır. Keto diyet sırasında karbonhidrat alımı sınırlandırılmalıdır.

 Makarna, tahıl, pirinç gibi gıdalar tüketilmemelidir. Vücut ihtiyacı olan sağlıklı yağları zeytinyağı, susam yağı ve Hindistan cevizi yağından almalıdır. Keto diyetine başlanmadan önce mutlaka bir hekime başvurulması gerekir. Kişiye özel tüm değerlerin ölçümü yapılarak buna uygun bir diyet programı uygulanır. Bu sayede hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo verilir.

Yazarlar