Sağlık Kilo Alma Diyeti Nasıl Yapılır? Kolay Kilo Almak İçin Yapılabilecek Diyet Listeleri

Kilo Alma Diyeti Nasıl Yapılır? Kolay Kilo Almak İçin Yapılabilecek Diyet Listeleri

19.03.2021 - 15:27 | Son Güncellenme:

Pek çok kişi fazla kilolarından muzdaripken, ideal kilosunda olmayan ve kilo alamayan insanlar için de büyük bir sorundur. Nedenler arasında genetik faktörler ilk sırada yer alırken, yanlış beslenme sonucunda da bazı kişilerde zayıflık hastalığı gelişebiliyor. Aynı zamanda tiroid sorunları, şeker, hızlı çalışan metabolizma ve antidepresan ilaçları da aşırı zayıflığa neden olmaktadır. Kilo almak için nasıl bir diyet uygulanmalı ve hangi besinler tüketilmeli detaylarıyla derledik.

Kilo Alma Diyeti Nasıl Yapılır Kolay Kilo Almak İçin Yapılabilecek Diyet Listeleri


Kemik erimesi, kalp ritminde problemler, organlarda hasar, adet düzensizlikleri, saçlarda dökülme ve tırnaklarda kırılma gibi hastalıklara zemin hazırlayan zayıflık, uygun bir diyet listesi ve yeni bir yaşam tarzıyla iyileştirilmesi mümkün olan bir durumdur.

Kilo Alma Diyeti Nasıl Yapılır?

Vücut kitle indeksinin 18,5’ten düşük olduğu durumlar zayıflık olarak kabul ediliyor. Bağışıklık sistemini zayıflatan ve depresyon eğilimi oluşturan bu durum için kilo alma diyeti ve öneriler:

Harcadığınız Kalorileri Geri Kazanın

Sağlıklı bir biçimde kilo alabilmek için kalori alımının artırması gerekir. Başka bir deyişle vücudun ihtiyaç duyduğu kalorileri ikiye katlamak gerekir. Gerçekten kilo almak istiyorsanız, her gün yaktığınızdan daha fazla kalori tüketmelisiniz. Ancak hızlı kilo almak sağlıklı olmayacaktır. Bunu yapmak için, yalnızca günde maksimum 300.500 ekstra kalori hedeflemeniz gerekir.

Yüksek Miktarda Protein Tüketin

Protein, sağlıklı beslenme ve kilo alımı için temel bir besin kaynağıdır. Araştırmaya göre, aşırı beslenme dönemlerinde protein açısından zengin yiyecekler, fazladan kalorinin neredeyse yarısının kasa dönüşeceğini gösteriyor. Kilo almak isteyenler, vücut ağırlığının kilogramı başına 1.52 gram protein tüketmelidir. Protein açısından zengin besinler; Kırmızı et, balık, yumurta, baklagiller, fındık sütü ve yoğurt gibi süt ürünleri örnekleri.

Enerji Veren Gıdalar İle Beslenin

Haberin Devamı

Kuru meyveler: Kuru kayısı, üzüm, hurma

Kuru yemiş: Ceviz, fıstık, fındık, badem

Yağlar: Organik avokado yağı, zeytinyağı

Yağlı süt ürünleri: Tam yağlı yoğurt, beyaz peynir, tam yağlı süt

Tahıllar: Esmer pirinç ve yulaf gibi tam tahıllar

Et: Kırmızı et, balık ve tavuk,

Atıştırmalıklar: Bitter çikolata, fıstık ezmesi

Egzersiz Yapın

Egzersiz, özellikle kuvvet antrenmanı, kas geliştirmeye yardımcı olur ve kilo alımını destekler. İştahınızı artırmak için egzersiz yapmanız da önemlidir. Hem kardiyo hem de kuvvet antrenmanı yapmaya çalışın, ancak bu aktiviteleri yapmadan önce herhangi bir sağlık veya kemik probleminiz olmadığından emin olun.

Doğal Yöntemlerle Kilo Almak İçin Öneriler

Üzüm ve muz kilo alımına yardımcı olan en önemli meyvelerdir. Bu meyvelerin tüketilmesi kilo alımına destek olacaktır.

Haberin Devamı

Her gün bir avuç Antep fıstığı 1 ay boyunca tüketebilir ve böylece kilo alımınız arttırabilirsiniz fakat 1 aydan fazla tüketilmemelidir.

İştahınızı üzüm pekmezini bir bardak ılık süte ekleyerek ve 15 gün boyunca içerek arttırabilirsiniz.

Kilo almaya destek olan bir gıda da arı sütüdür. Ancak bal ile birlikte kullanılması önerilmez.

Yarım kilo kuru inciri yarım litre zeytinyağının içinde 24 saat bekletin. Günde 2 defa bu karışımı tüketin.

Zencefil kökünü bir bardak sıcak suyun içinde demlemeye bırakın. Ardından süzün ve tüketin. Bu kürü kahvaltı ve öğle yemeği arasında tüketin.

Yazarlar