Püf Noktası Kimsenin bilmediği leke çıkarıcı formül: İnatçı lekeleri çıkarmada en etkili çözüm

Kimsenin bilmediği leke çıkarıcı formül: İnatçı lekeleri çıkarmada en etkili çözüm

08.09.2023 - 16:43 | Son Güncellenme:

Özellikle beyaz kıyafetlerimize zamansız anlarda dökülen yağ, çay veya kahve lekeleri can sıkıcı olabilir. Yıkadığınız halde çıkmıyorsa bir de bu formülü deneyin… İşte kimsenin bilmediği leke çıkarıcı o formül…

Kimsenin bilmediği leke çıkarıcı formül: İnatçı lekeleri çıkarmada en etkili çözüm

Kıyafetlerimizde yemek veya içecekler nedeniyle üstüne dökülen lekeleri yıksak da bazı zamanlarda çıkaramıyoruz. İçine işleyen lekeler neredeyse çıkarması imkansız hale geliyor. Kullanmadığımız kimyasallar deterjanlar kalmıyor. Bu maddeleri kullanmadan lekeleri çıkarabileceğiniz biliyor muydunuz? İşte kimsenin bilmediği o teknik ve formül…

Haberin Devamı

Lekeden eser bırakmayan formül

Kıyafetlerdeki lekeyi çıkartmak için ihtiyacınız olan malzemeler karbonat, limon suyu, beyaz sirke ve bulaşık deterjanı. Bu malzemeleri birleştirerek leke çıkarıcı karışım elde ediyorsunuz. Yapmanız gereken bir tatlı kaşığı karbonatın üzerine yarım limonun suyunu sıkın. 3 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyin.

Bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı ve yarım çay bardağı su ekleyin ve çalkalayın. Yaptığınız karşımı güzelce çalkalayın ve lekeli bölgeye dökün. Temiz bir diş fırçası ile lekenin üstünü ovalayın. Kıyafetinizi tekrardan normal çamaşırınızla yıkayın. Makineden çıkardığınızda lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.

Kimsenin bilmediği leke çıkarıcı formül: İnatçı lekeleri çıkarmada en etkili çözüm

Zorlu lekeler nasıl çıkar?

Sirke ve Karbonat Karışımı

Haberin Devamı

1 yemek kaşığı beyaz sirke

1 yemek kaşığı karbonat

Lekeli bölgeye sirkeyi sürün, ardından karbonatı serpin. Köpürtmeden önce birkaç dakika bekletin, sonra bir sünger veya fırça ile nazikçe ovun. Son olarak, lekeyi soğuk suyla yıkayın.

Limon Suyu ve Tuz Karışımı

Taze limon suyu

Tuz

Lekeli bölgeye limon suyu sıkın ve üzerine tuz serpin. Biraz bekletin, ardından sünger veya bez ile lekeyi ovun. Son olarak, soğuk suyla durulayın.

Soda ve Karbonat Karışımı

Soda

Karbonat

Lekeli bölgeye soda dökün ve üzerine karbonat serpin. Köpürmeye başladığında lekeyi ovun. Son olarak, soğuk suyla durulayın.

Bitkisel Yağ ve Tuz Karışımı

Zeytinyağı veya ayçiçek yağı

Tuz

Yağı lekenin üzerine sürün, ardından tuz serpin. Bir sünger veya bez ile lekeyi ovun. Son olarak, soğuk suyla yıkayın.

 

Yazarlar