Kişisel Gelişim Ve Enerji Eğitmeni Sevgi Keleş

Kişisel Gelişim Ve Enerji Eğitmeni Sevgi Keleş

sevgikeles@sevgikeles.com

Tüm Yazıları

İletişimde “ne” söylediğimiz kadar tabii ki “nasıl” söylediğimiz de önemlidir. Bununla birlikle seçtiğimiz kelimeler cümlenin etki alanını genişleterek verilmek istenen mesajı karşı tarafa daha fazla iletecektir. İşte o cümlelerden bazıları:

'Söylediklerini düşündüm'

Karşı tarafı dikkate aldığınızı ve konu üzerine yoğunlaştığınızı gösterir. Dikkate alınmış olmak anlaşılmayı kolaylaştırır. Anlaşılan insanın öfkesi yatışır ve konuya daha farklı bir bakış açısıyla yaklaşmaya başlar.

'Senin için yapabileceğim bir şey var mı?'

Haberin Devamı

Bu soru, genel geçer bir teselliden çok daha fazlasıdır. Kişi kendini değerli hissetmekle beraber yaşadığı sorunda yalnız olmadığını da fark eder. Sorunları ya da gündemi gözüne daha aşılabilir gelir. Ayrıca sizi diğer insanlardan farklı bir yere koymasını da destekler. Siz kişiyi özel hissettirdikçe geri bildirimlerde pozitif olacaktır.

'Senin olduğun her yer güzelleşiyor'

Kişinin güzelliğinden, hoşluğundan ziyade ortama kattığı enerjiyi fark etmeniz, onun varlığını onurlandırmanız özgüvenini pekiştirecektir. Kişiler kendilerini olumlu hissettikleri yerde olmayı severler ve daha çok o yerde olma eylemindelerdir.

'Özür dilerim' / 'Teşekkür ederim'

Egodan uzak, samimi bir özür ya da teşekkür iletişimi daha kuvvetli kılacaktır. Karşı taraf sizin daha güvenilir olduğunuzu düşünür. Güven alanı oturdukça iletişim ve ilişki gelişir. Uzun vadede insan güvenmediği alanda kalmak istemeyecektir.

'Bu yönünü çok seviyorum'

İltifat ederken karşı tarafın özelliklerine, davranışlarına, karakterine iltifat etmek kişinin iletişimde görünür kılınmasını destekler. Olumlu yanlarını yüksek sesle duyan kişi bunları pekiştirmek için daha olumlu davranış ve tutum içine girebilir.

İletişimde kurulan cümleler empati, saygı ve nezaket içerdiği sürece karşı taraf daha pozitif yaklaşacaktır. Burada önemli olan husus, söyleyeceğiniz herhangi bir pozitif cümlenin sahte olmamasıdır. Yani iltifat edeceğim derken kişide hiç olmayan bir şeyi aktarmanız, sizin ezbere, genel, herkese söylenen, özenilmeden seçilen cümlelerle konuştuğunuz anlamına gelir. Kişi sahte olan frekansı doğrudan hisseder.

Haberin Devamı

İletişimde farkında olmadan sözsüz bir anlaşma vardır. Bazen hiç konuşmadığınız anda dahi ruhunuzun sarıldığını bazen de dünyanın en iyi cümlesini duyduğunuzda dahi yapayalnız olduğunuzu hissedebilirsiniz. Gerçeklik daima kalben bilir. Yolunuz ışık, pozitif cümleleriniz çok olsun.