Kişisel Gelişim Ve Enerji Eğitmeni Sevgi Keleş

Kişisel Gelişim Ve Enerji Eğitmeni Sevgi Keleş

sevgikeles@sevgikeles.com

Tüm Yazıları

Kendinize meydan okuyun

Kendinizin en iyi versiyonu ile tanışmak için kendi pozitif sınırlarınızı hissedin ve daha iyisi için kendinize meydan okuyun. Örneğin; bir günde maksimum 100 sayfa kitap okuyabiliyorsanız, şimdi 100 sayfadan fazlasını okumaya niyet edin ve bunu yapın. Kendinizi pozitif anlamda aşabilmek size yapabilecekleriniz için güç verecektir.

Mevcut durum ile hedeflerinizi analiz edin

İçinde bulunduğunuz durumu tam olarak gözlemleyin. İçsel kaynaklarınız neler? Hedefe giden yolda içsel motivasyonunuz, yetenekleriniz, yapabilecekleriniz neler? Bunların dışında dışsal kaynaklarınız neler? Kim ya da kimler size katkı olabilir? Dışarıdan hangi faydaları sağlayabilirsiniz? Bu ve benzeri sorular sorarak mevcut durumunuz hakkında daha fazla bilgi edinin. Şimdi hedeflerinizi gözlemleyin. Hedeflerinizin neresindesiniz? Ulaşmak için nelere ihtiyacınız var? Hedefinize ilerlerken ilk hangi adımı atmalısınız? gibi sorular sorarak hedef ile mevcut durumunuz arasındaki uzaklık ya da yakınlığı gözlemleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Daha çok dinleyin, öğrenin, harekete geçin

Sadece cevap verebilmek için dinlemeyin. Karşı tarafı anlayabilmek yargılamadan ona alan açmak için dinleyin ve kendinizi geliştirmek için öğrenmeye açık olun. Günlük temponuzu ya da zamansızlığınızı öne sürmeden önce kendinize öğrenmek için günlük 30 dakika ayırın. Kendinizi geliştirmek için istediğiniz konuyu seçerek onu günlük rutin haline getirin. Bunun için bir kursa yazılabilirsiniz. Sporu hayatınıza dahil edin. Bedeniniz hareket ettikçe enerjiniz de yükselecektir.

Konfor alanınızdan çıkın

Sürekli yaptığınız şeyleri yapmak, aynı rutinde kalmak size güvenli ve kolay geliyor olabilir. Yalnız kendi gelişiminiz için konfor alanınızın dışına çıkmak, yeni yerler görmek, yeni hobiler edinmek, yeni kitaplar okumak, yeni tecrübeler edinmek size gelişiminizde katkı olacaktır.

Sizi yoran, yıpratan kişilere ve ortamlara karşı detoks

Çevrenizdeki insanlar sizi olumlu ya da olumsuz şekilde etkiler. Hayatınıza, size bir şey katmayan; kendini merkeze alan, sizi yoran, üzerinizde ağırlık var gibi hissettiren kişi ya da ortamlardan uzaklaşmak size rahatlama hissi verecektir. Hayatınızdan komple uzaklaştıramıyorsanız da o kişilerle belli bir süre mesafeli kalmak arınma ve kendinize zaman ayırmak için size alan oluşturacaktır.

Haberin Devamı

Kişisel gelişim; yaşamınıza objektif bakabilmenizi, kendinizi hayatınızın merkezine alabilmenizi, kendiniz için de durup bir nefes almanızı destekler. Bu yolculukta yolunuz ışık olsun.

 

Kişisel Gelişim Dersleri ve Enerji Eğitmeni

Sevgi Keleş