Kişisel Gelişim Ve Enerji Eğitmeni Sevgi Keleş

Kişisel Gelişim Ve Enerji Eğitmeni Sevgi Keleş

sevgikeles@sevgikeles.com

Tüm Yazıları

POZİTİF GÖSTERECEK BEDEN DİLİ HAREKETLERİ

Sözlerimiz kadar beden dilimiz de iletişimimiz için etkendir. Çoğunlukla ne söylediğimiz kadar nasıl söylediğimiz de vermek istediğimiz mesaj için önemli bir değer taşır. Kontrollü olabilmek, bedenimizi yönetebilmek, diyalog sürecinde hem bizi kazançlı tarafta tutar hem de daha çekici, daha pozitif bir enerji yaymamızı sağlar. Sözlerimiz ve davranışlarımız ortak frekanstan yayılmaya başladığında kendimizi en iyi şekilde ifade etme zeminini oluşturmuş oluruz.

Haberin Devamı

İşte bizi daha pozitif gösterecek bazı beden dili hareketleri:

Omuzların açık ve dik durması

Duruşumuz ne kadar dik olursa o kadar kendimizden emin görünürüz. Bu duruş, karşı tarafa güven vermekle beraber omurga üzerinde hizada duran çakralarımız için de daha dengeleyici ve rahat hissettiren bir alan oluşturur. Özgüvenimizin arttığını hissederiz. Zihnimiz beden hareketlerimize göre daha kolay programlanacağından bedenimiz de kaygı ve panikten uzaklaşacaktır.

Göz teması kurmak

Gözleri daima kaçırmak çekingen bir duruş sergilemekle birlikte sürekli aynı noktaya bakmak da karşı tarafı suçalar gibi bir hava oluşturabilir. Kişiyi baskı altında hissettirebilir. Göz teması sırasında sık göz kırpmak veya göz devirmek de pozitif hissettirmeyecektir. Gözler baygın olmadan rahat bir şekilde bakmak, kişi konuşurken yüzüne ve genel olarak gözlerine odaklanmak karşı tarafa dikkate alındığını düşündürür. İletişimde enerji karşılıklıdır, o da sizi dikkate alacaktır.

İlk karşılaşma

Bir ortama girdiğinizde ilk selam veren olmak, güler yüzlü davranmak pozitif beden dilinize artı puan olarak geri dönecektir. Bununla beraber tokalaşma esnasında güçlü el sıkışınız ve ellerinizin çok soğuk ya da terli olmayışı da kişilerde pozitif izlenim oluşturacaktır.

Yavaş olmak

Davranışlarınız ne kadar yavaş olursa dışarıdan o kadar pozitif ve özgüvenli görünürsünüz. Hareket hızınız arttıkça aceleci, dikkatsiz ve endişeli bir izlenim bırakırsınız. Bununla beraber ses tonunuz ve kelimeleriniz de anlaşılır şekilde yavaş ve dengeli olduğunda, kişi anlattığınız konu karşısında pozitif bakış açısı geliştirecektir.

Haberin Devamı

Dengeli oturma pozisyonu

Hemen kalkıp gidecekmiş gibi ya da aşırı rahat şekilde oturmamak, karşı tarafın oturma pozisyonunu aynalar şekilde ona paralel oturmak pozitif bir yaklaşım olacaktır. Herkes kendisine benzeyenle daha fazla yakınlık kurar. Beden dillerimiz uyumlu olursa yakınlık kurmak, pozitif hissetmek ve hissettirmek de o kadar kolay olacaktır.

İçerideki enerjinin dışarı yansıması

Enerji alanımız tıpkı bir koku gibi görünmeden bedenimizi sarar ve auramız ile dışarı yansır. Kendimiz hakkında pozitif düşünmek, pozitif telkinlerde bulunmak enerjimizin pozitif şekilde etrafa yayılmasının en etkili yoludur.

Pozitif beden dili, imajımız için muazzam bir artıdır. Sözlerimiz ve davranışlarımız, hayatımızda ve kişilerde iz bırakır. Bu izin pozitif olması dileklerimle…