Kişisel Gelişim Ve Enerji Eğitmeni Sevgi Keleş

Kişisel Gelişim Ve Enerji Eğitmeni Sevgi Keleş

sevgikeles@sevgikeles.com

Tüm Yazıları

Pozitif düşünmek ve hareket edebilmek için de pozitif konuşmak önem taşır. Kelimelerin hayatımız üzerindeki etkisi tahmin edilenin çok ötesinde. Ses dalgalarımız ışık hızından daha hızlı bir şekilde bilincimizden süzülür ve zihnimizin algılamasını sağlar. Zihin tarafından algılanan bu sinyal ise bizim aura diye bilinen enerjetik bedenimizle titreşir. Bu sayede farkında olmadan etrafımıza frekans yaymaya başlarız. Bu frekans hangi yükseklikte ise yaşamımıza yine aynı frekansta benzer olayları çekeriz. Bazen aynı olayları farklı kişiler aracılığıyla ve farklı yerlerde birbirine benzer şekillerde yaşarız. Aslında burada fark etmemiz gereken şey: aynı frekansta kaldığımız için şekli değişse bile yaşanılan deneyimlerin birbirine benzer olduğudur. Bir yolculuk yaptığınızı düşünün. Bu yolculukta hep aynı yoldan gittiğinizi varsayalım. Aynı yoldan giderek farklı bir yere varmak nasıl çok mümkün değilse, aynı frekansta kalarak farklı deneyimler yaşamak da bir o kadar kolay değildir. Bu sebeple olumlama yaparak zihne bilinçli bir şekilde sinyal göndermek önemlidir.

Haberin Devamı

Olumlama nedir?

Olumlama yapmak, olması istenen olumlu halin şimdiki zamanda olmuş gibi cümleye dökülmesi halidir. Zihin tekrardan hoşlandığı için istenen cümleler ne kadar sık tekrar edilirse o kadar katkı olur. Örnek olumlamalara aşağıda yer vereceğim. Çevrenizden “Sürekli olumlama yapıyorum ama bir şey değişmiyor.” gibi cümleler duymuşsunuzdur. Bunun sebebi her insanın yaşam yolculuğunun ve deneyimlerinin farklı olmasıdır. Zihin kodlarımız negatif düşünce ile birleştiğinde olumlamaya karşı direnç oluşturur. Örneğin; “Para kolay kazanılmaz.” gibi bir inanç zihinde kodlaşmış ise sürekli “Ben zenginim.” şeklinde bir olumlama yapmanın etkisinin az olduğu görülür. Bu kişi böylece para akışı olarak istediği frekansta olmadığını deneyimler. Farklı bir örnek olarak güzel bir ilişkiye başlamak isteyen birisinin zihin kodunda “İlişki kısıtlayıcıdır.” gibi bir kod varsa olumlamasına karşılık dilediği cevabı alamayabilir. Bunun için olabildiğince farkındalığınızı da geliştirerek bilinçli olumlama yapmak gerekir. Olumlama yapacağınız konu ile ilgili negatif olabilecek her türlü düşüncenizi ve bakış açınızı yazarsanız bunları fark etmeniz kolaylaşır. Bunları fark etmeniz durumunda negatif, dağılmaya başlar. Sonrasında bu kodlara karşılık olacak olumlamayı oluşturarak günlük olarak çalışabilirsiniz.

Haberin Devamı

Alışkanlıklar 21 günde oluşur, 90 günde kalıcı hale gelir

Kişisel gelişimde 21 gün tekrarı önemlidir. Bir davranışı, düşünceyi 21 gün tekrarlamak alışkanlık kazandırır. Bir şeyi 90 gün tekrarlamak ise onu hayatınızın bir parçası yapar. Önümüzdeki 90 gün negatif inançlarınızı fark ederek ve onları olumlama yaparak dönüştürmeye çalışmanız kim bilir hayatınızda hangi mucizeleri getirecek? Mucizeler siz fark ettikçe çoğalır.

Doğru olumlama örnekleri

İşte yaşamınıza katkı sağlayacak birkaç olumlama örneği

•Para (para yerine arzu ettiğiniz farklı bir konuyu da seçebilirsiniz.) ile ilgili negatif tüm zihin kodlarımı iptal ediyorum. (Buraya para ile ilgili tüm negatif düşüncelerinizi ekleyerek iptal ediyorum diyebilirsiniz.)
•Para bana daima kolaylıkla gelir.
•Aldığım her nefeste bolluğum artar.
•Şimdi zengin olmaya layığım.
•Şu an bolluk ile yaşıyorum.
•Her zaman para ile çevriliyim.
•Şimdi ve daima zenginliğe açığım.
•Hayatıma bolluğu çekiyorum.

Haberin Devamı

Ve son olarak yapmış olduğunuz tüm olumlamalarınızın bütünün ve sizin hayrınıza olmasını dileyerek, bunun olmasına izin vermeyen tüm negatiflerinizin iptal olmasına niyet etmenizi öneriyorum ve ben de aynı niyetle yazımı sonlandırıyorum.

Mucizeler şimdi ve daima bize akıyor.

Kişisel Gelişim ve Enerji Eğitmeni, Yazar Sevgi Keleş