Kişisel Gelişim Ve Enerji Eğitmeni Sevgi Keleş

Kişisel Gelişim Ve Enerji Eğitmeni Sevgi Keleş

sevgikeles@sevgikeles.com

Tüm Yazıları

Her insanın zihin kodu farklıdır. Kişinin yaşadığı yer, ailesi, etnik kökenleri, sosyal ve ekonomik durumu gibi farklı koşullar kodların oluşumunda etkindir. İşte bu sebeple aynı olay birkaç kişiye anlatılsa herkesin vereceği reaksiyon ve hislerinin yoğunluğu farklı olacaktır. Çünkü her insan zihin algoritmasından süzülerek olayları yorumlar; bu sebeple herkesin bakış açısı ve durumları yorumlama şekli bambaşkadır.

Hadi şimdi bu 4 ana duyguyu daha yakından tanıyalım ve onları nasıl dönüştürebileceğimizi keşfedelim.

Haberin Devamı

Değersizlik

Yapılan istatistikler değersizlik duygusu fazla olan kişilerin yaşam akışında birçok negatif durumla karşılaştığını göstermektedir. Değersizlik duygusu kişide büyüdükçe etrafına da ‘ben değersizim’ enerjisi yayar. Bir süre sonra çevresinde kendini değersiz hissetmeye, kendisini arka plana almaya, önceliği hep başkasına vermeye başlayabilir. Değersizlik duygusu zihinde büyüdükçe kıtlık frekansını da kendine doğru çekmeye başlar. Kişinin bolluk alanı kendini ne kadar değerli hissettiği ile doğru orantılıdır. Bolluk alanı etkilendikçe değersiz, değersiz hissettikçe bolluk alanını dar hissedebilir. Sonuç olarak ortaya pozitif olmayan bir kısır döngü çıkar. Bu döngü tekrarlandıkça zihin bu durumu kalıcı kod olarak kabul eder. Ufak egzersizleri yaşam alışkanlığınız haline getirirseniz kolaylıkla bu duygunun pozitif bir kod olmasını sağlayabilirsiniz.

Değersizlik duygusu dönüşüm egzersizi

Hayatınızın merkezine kendinizi almak, etrafa verdiğiniz değeri kendinize de vermek, kendi arzu ve isteklerinizi de dinlemek, kendinizle baş başa kalacağınız zamanlar yaratmak ve ‘beni ne değerli hissettirir?’ sorusuna sıklıkla cevap aramak kendinizi değerli hissetmeye başlamak için mucize bir adım olacaktır. Meditasyon ya da çakra dengeleme yapıyorsanız mide bölümüne daha çok çalışmak değer duygusu ve bolluk için pozitif katkı olacaktır.

En başta kendinize değer verecek şeyleri yapmak, “bu yaşamda bende varım” demek kolay olmayabilir. Unutmamalısınız ki; zihin kodlarınız bir günde oluşmadı. Bu sebeple yaşam akışınızda kendinizin farkına varmak ve pozitif potansiyelinizi ortaya koymak için hayat yolculuğunuzda direksiyonu sizin tuttuğunuzu hatırlatmak isterim.

Haberin Devamı

Kendinizden daha çok bir başkasına değer vererek karşı tarafın sizi daha fazla seveceğini ya da size daha fazla değer vereceğini düşünüyorsanız maalesef bu pozitif sonuç vermeyecektir. Önceliği neye verirseniz, öncelik olan kişi ya da konu daimî öncelik bekleyecektir. Ve unutmayın ki siz size değer vermezseniz başkası niye versin?

Yetersizlik

Yetersizlik duygusu kişinin başarılı olması, kendini kolay ifade edebilmesi, anlaması ve anlaşılması için son derece önemlidir. Başaramamış hissetmek kişinin yaşam akışında durağan ve gerileme yaşamasına neden olabilir. Zihin yetersizlik duygusunu koda çevirdikçe nasılsa başaramayacağım diye birçok alanda kendinizi geriye çekmiş olarak gözlemleyebilirsiniz. Bir süre sonra yetersizlik duygusu artar ve her durumda onaylanma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Oysa ki başarabilme, kavrama, anlama ve aktarma konusunda potansiyelinizi ortaya koyduğunuzda sanki bambaşka bir sizmişsiniz gibi olabilir.

Haberin Devamı

Yetersizlik duygusu dönüşüm egzersizi

Ayna karşısında konuşma egzersizleri yapmak, yüksek sesle kitap okumak, hissetlerinizi bir kâğıda yazmak, sıklıkla ağız dolusu kahkaha atmak ve kendinizi yormadan minik adımlarla başardıklarınızı fark etmek önemlidir. Her insan başarılıdır. Yetersizlik duygusu yoğun olan kişiler sanki bir şey başaramamış gibi hissedebilir. Bu aslında negatif zihin kodunun bir illüzyonudur ve siz fark ettikçe, farkındalığınız arttıkça dönüşüm başlar.

Meditasyon ya da çakra dengeleme yapıyorsanız boğaz bölümüne daha çok çalışmak değer duygusu ve bolluk için pozitif katkı olacaktır.

Sevgisizlik

Sevgi, belki de dünyada temel olarak aradığımız duygu olabilir. Her insan sevilmek, sevildiğinden emin olmak ister. Sevgisizliği deneyimlemişseniz ya da kendinizi gerçek anlamda sevmemişseniz zihin kodunuz sevgisizlik yumağını daha da büyüterek yaşamınızda birçok alanda kendinizi sevgiyi ararken bulabilirsiniz. Öyle ki; zihin kodunuz yoğun halde sevgisizse, onu bulduğunuzda dahi inanmayabilirsiniz. Sevgisizlik duygusu motivasyon ve yaşam enerjinizi doğrudan etkiler. Hayatı daha neşeli ve doyum içinde yaşamak için bu kodun dönüşümü de önemlidir.

Sevgisizlik duygusu dönüşüm egzersizi

Sevgisizlik duygusunun en etkili ve tek egzersizi sizin kendinizi ne kadar çok sevdiğinizdir. Aslında dışarıda aradığınız o sevgiyi kendinize ne kadar verdiğinizdir. Gözlerinizi kapatıp kendinizi hatırladığınız en küçük yaşta imgeleyin ve o küçük çocuğa sıkıca sarılın. Ne kadar sevgisiz kalmış? Ona en son ne zaman sıkıca sarıldınız? Ne kadar sevilmeyi hak ettiğini ona ne zaman söylediniz? Ona sevilmek için çabalamasının gerekli olmadığını, koşulsuz sevgiyi zaten hak ettiğini hatırlattınız mı? Gözlerinizi kapatarak yaptığınız bu imgeleme nefes alışverişlerinizi de takip ederek Sevgi meditasyonuna dönüşebilir.

Çakra dengeleme yapıyorsanız kalp bölümüne daha çok çalışmak değer duygusu ve bolluk için pozitif katkı olacaktır.

Güvensizlik

Aidiyet duygumuzu ve sosyal ilişkilerimizi sürdürürken beslendiğimiz en önemli duygudur güvenmek. Güven kendi içinde teslim olmayı, rahat hissetmeyi barındırır. Güvensizlik ise içsel huzursuzluk ve konuşan geveze bir zihin doğurabilir. Güvensizlik her duruma karşı şüphe enerjisi doğurur. Zihin kodu, negatif güvensizlik deneyimledikçe çevreye karşı olduğu kadar kişinin kendine olan güvenini de negatif etkiler. Güvensiz bir kod ile ne yazık ki etrafınıza güvenini sorguladığınız durumlar ve kişiler çekerken var olan pozitif gücünüzü de ortaya koyamayabilirsiniz.

Güvensizlik duygusu dönüşüm egzersizi

Güne başlarken güven üzerine olumlamalar yapmak, kendinize güvendiğinizi sıklıkla hatırlatmak, güven içinde hissetmediğiniz durumlarda ‘hayır’ diyebilmek güven duygunuzun gelişmesine katkı olacaktır.

Güven duygusu dönüşümü için seçimler yaparak yeni bir realite oluşturabilirsiniz. Örneğin; Kendime güvenmeyi seçiyorum. Yaşama güvenmeyi seçiyorum. Güven içinde yaşamayı seçiyorum gibi

Hayat akışımızda %92 kadar zihin kodlarımız sonucu ortaya çıkan seçimler yapabiliyoruz. Bu akışta istediğiniz şeylerle yaşadığınız şeyler arasında farklılık varsa o zaman önce seçimlerinizi irdelemeniz sonra da 4 ana duygu dönüşümünü kendinizde başlatmanız mucize oluşturacaktır.

Bu 4 ana duygu ve dönüşümü konusuna “Sevgi Ötesi Enerji” adlı kitabımda da genişçe yer verdim. Kendi zihin kodlarınızı fark etmek bir başlangıçtır ve bu başlangıç siz isterseniz olur.

Siz sizin için bir şey yapmazsanız kimse sizin için bir şey yapmayacaktır.

 

Sevgi KELEŞ