Saç Bakımı Kıvırcık saçlar için keten tohumu jeli! Hiçbir zarar vermeden bukle bukle yapıyor

Kıvırcık saçlar için keten tohumu jeli! Hiçbir zarar vermeden bukle bukle yapıyor

21.10.2023 - 13:28 | Son Güncellenme:

Birçok kişi kıvırcık saçlarının daha belirgin buklelere sahip olmasını istiyor. Bukleleri daha belirgin ve kabarmayan bir hale getirmek için ise tek bir ürün yeterli. İşte doğal yollardan buklelerinizi şekillendirmenizin sırrı.

Kıvırcık saçlar için keten tohumu jeli Hiçbir zarar vermeden bukle bukle yapıyor

Keten tohumu jelini saçlarınıza kökten uca kadar güvenle uygulayabilirsiniz. Duş aldıktan, saçınızı yıkadıktan ve iyi bir saç nemlendiricisi uyguladıktan sonra keten tohumu jelini sürüp saçınıza şekil verebilirsiniz. Keten tohumu jeli buklelerinizi belirginleştirecek ve onları yumuşatacaktır.

Haberin Devamı

Bu jel, buklelerinizi belirginleştirir. Saçları yumuşatır ve doğal bir parlaklık kazandırır. Saç uzamasını tetikler. Omega 3 ve ihtiyacınız olan diğer vitaminleri içerir, dolayısıyla saç sağlığınıza oldukça faydalıdır. Keten tohumu jeli ayrıca saçınızı daha esnek hale getirerek kırılma olasılığını azaltır.

Kıvırcık saçlar için keten tohumu jeli Hiçbir zarar vermeden bukle bukle yapıyor

Keten tohumu jeli nasıl yapılır?

Bir tencereye 1/2 bardak keten tohumu dökün ve ardından 2 bardak su ekleyin. Tencereyi ateşe alın ve kaynamaya başlayıncaya kadar ara sıra karıştırın. Jel haline gelmeye başlayınca ateşi kapatın, akışkan ve sert arası bir kıvamda olması gerekiyor. Bir süzgeç kullanarak keten tohumlarını ve jeli bir kavanoza dökün ve birbirlerinden ayırın. Soğumasını bekledikten sonra buzdolabına kaldırın.

Bu jeli iki hafta boyunca kullanabilirsiniz. Keten tohumu jeline E Vitamini katabileceğiniz gibi aloe vera jeli, çay ağacı yağları veya kokusunu sevdiğiniz herhangi bir yağı da ekleyebilirsiniz.

Yazarlar