Editörün Seçtikleri Kızlar nasıl emojiler ister?

Kızlar nasıl emojiler ister?

03.03.2016 - 09:53 | Son Güncellenme:

Orkid, #KızGibi kampanyasının son videosunda emojilerin, genç kızların her gün karşılaştığı sınırlandırmaları nasıl güçlendirdiğini vurguluyor.

Kızlar nasıl emojiler ister

Tüketicilerin yaşamlarını iyileştirmeye odaklanan P&G markası Orkid’in 2014 yılında başlattığı #KızGibi kampanyası, yeni videosuyla emojilerin genç kızları sınırlandırdığını gösteriyor. Orkid’inson araştırmasına katılan genç kızların yüzde 67’si, mevcut kadın emojilerinin genç kızların yapabildikleri şeylerin sınırlı olduğu izlenimini yarattığını söylüyor.*Orkid de yeni #KızGibi videosuyla tüm genç kızları emojilerin değişmesi için harekete geçmeye teşvik ediyor.

Haberin Devamı

Prenses olmak, gelinlik giymek, oje sürmek, dans etmek - bunlar gerçekten de genç kızların yaptığı her şeyi temsil ediyor mu? Dünyanın en hızlı büyüyen dili olan ve genç kızların sıklıkla kullandığı emojilerde kızların ne şekilde resmedildiğine baktığınızda kendinize bu soruyu sorabilirsiniz.

Görsel iletişim, mesaj göndermenin her zaman anlamlı bir yolu olmuş ve bir resim binlerce kelimeye bedelken, global kadın bakım ürünleri lideri Orkid bu emojilerin, onları kullanan genç kızlar hakkında aslında ne söylediğini sorguluyor. Dünya genelinde kadınların başarılarının kutlandığı Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken Orkid, genç kızlara her şeyi yapabildiklerini gösterme imkanı sağlamak istiyor.

Kızlar nasıl emojiler ister

Genç kızların ergenlik döneminde kendilerine olan güveni yitirmelerini engellemek amacıyla devam eden #KızGibi kampanyasının bir parçası olarak Orkid, genç kızların kendilerine sunulan emoji seçeneklerinin kendilerini tam olarak temsil edip etmediği konusundaki düşüncelerini öğrenmek içinPulseFilms'den ödül sahibi belgesel yapımcısı LucyWalker ile birlikte çalıştı.

Kızlar nasıl emojiler ister

Uzun bir film listesine ek olarak toplumdilbilimi tutkusuyla benzersiz bir geçmişe sahip olan Lucy, yeni videonun oluşturulmasına ve genç kızlarla konuşurken şaşırtıcı bulguların ortaya çıkartılmasına yardımcı oldu. Bugün yayınlanan son #KızGibi videosu kız emojilerinin, genç kızların her gün karşılaştığı toplumsal sınırlandırmaları nasıl güçlendirdiğini vurguluyor.

Çeşitli yaşlardan genç kızlara, emoji kullanırken yaşadıkları deneyimler ve kendilerine sunulan seçeneklerin kim oldukları ve gerçekte ne yaptıklarını tam olarak yansıtıp yansıtmadığı soruldu.

Genç kızlardan gelen şaşırtcı cevapları Orkid #KızGibi – Genç Kız Emojileri videosunu seyrederek görebilirsiniz:

Yazarlar