Yaşam Kocasının hatasını fırsata çevirdi! Bozuk anne sütüyle 1 gecede köşeyi döndü

Kocasının hatasını fırsata çevirdi! Bozuk anne sütüyle 1 gecede köşeyi döndü

15.10.2023 - 06:53 | Son Güncellenme:

Yeni doğan kızını sütüyle beslemek istedi ama kocasının yaptığı bir hata tüm planlarını altüst etti. Ancak yaşadığı bu krizden sıyrılması ise yalnızca birkaç saatini aldı. İşte 1 gecede bulduğu dahiyane fikirle köşeyi dönen genç annenin yaşadıkları.

Kocasının hatasını fırsata çevirdi Bozuk anne sütüyle 1 gecede köşeyi döndü

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - ABD'nin Idaho eyaletinde yaşayan genç kadın aslında bir rutin bir hayat yaşıyordu. Evliydi ve eşini çok seviyordu. Ebeveyn olmaya karar vermeleri ise genç kadının hayatını bir anda değiştirecekti. Küçük kızını doğurduktan kısa bir süre sonra hayatının dönüm noktasını yaşayan Britni Eddy, kocasının yaptığı bir hata sonucunda şeytanın bacağını kırdıç Yaşanan hatadan sonra kendi işini kuran genç kadın binlerce müşteriyi kendine çekti ve bir gecede bulduğu fikirle hem kendisine hem de birçok kişinin hayatını baştan aşağı değiştirdi. Peki bu dahiyane gibi gözüken fikir neydi?

Haberin Devamı

Kocasının hatasını fırsata çevirdi Bozuk anne sütüyle 1 gecede köşeyi döndü

ABD'nin Idaho eyaletinde yaşayan Britni Eddy ve eşi bundan yaklaşık 2 yıl önce bir kız çocukları olacağını öğrendi. Oldukça mutlu olan ikili büyük bir heyecanla kızlarının doğacağı günü bekledi. Britni Eddy, kızının doğumunun ardından yoğun iş temposuna geri döndü. Bu süre içerisinde genç kadın, kızını anne sütünden mahrum bırakmamak adına sütlerini sağıp evlerinin bodrum katındaki derin dondurucuda saklıyordu.

KOCASININ YAPTIĞI HATAYI FIRSATA ÇEVİRDİ

Başlarda bu süreç rutin bir şekilde ilerlerken Britni'nin kocası bodrum katını düzenlemeye karar verdi. Derin dondurucunun arkasını temizlemek için yerini değiştirdi ve bir daha da bu fişi takmadı. İşte bu kritik hata beraberinde enteresan bir fırsata dönüştü. Anne sütüyle dolu derin dondurucu hızla çözünmeye başladı ve içindeki sütler ziyan oldu. Bozulan sütler artık bebek için faydasızdı ama başka şekillerde de değerlendirilebilirdi. İşte Britni Eddy, bu kritik anda sütleri çöpe atmak yerine bambaşa bir fikir buldu.

Haberin Devamı

Kocasının hatasını fırsata çevirdi Bozuk anne sütüyle 1 gecede köşeyi döndü

'ANNENİN SİHİRLİ SÜTÜ'

Anne sütü bebek için faydalıydı ama başka yararları daha vardı. Örneğin yaşlanmaya, çatlaklara, kuru cilde karşı birebir etkileri vardı. Eddy, bozulan sütleri bebeğine içiremezdi ama bunlardan başka şekillerde yararlanabilirdi. Aklına gelen dahiyane fikir ise onu bir iş insanına çevirmeye yetecekti. Kolları sıvayan genç kadın, anne sütünden sabun yapmaya ve bir sabun markası sahibi olmaya karar verdi. Tüm çabası doğru bir tarifle herkes için faydalı bir ürün ortaya koymaktı. Üstelik işler onun için yolunda gitti. 'Mama's Magic Milk' (Annenin Sihirli Sütü) adı verilen bu marka, el emeği göz nuru ve bolca anne sütünden oluşuyordu. 

Eddy, "Anne sütü sabununun en harika yanı son kullanma tarihi geçmiş olsa bile cilt için kullanılmasında hiçbir zararının olmaması" dedi.

Kocasının hatasını fırsata çevirdi Bozuk anne sütüyle 1 gecede köşeyi döndü

DUYAN ANNELER YOLLAMAYA BAŞLADI

Britni Eddy'nin markası kısa zamanda özellikle de anneler tarafından büyük ilgi gördü. Hatta markanın sempatik hikâyesini dinleyen anneler, kendi sütlerinin de kremlerde kullanılması için Eddy ile iletişime geçti. Başlarda Britni'nin kocası bu fikrin sürdürebilir olup olmadığı konusunda oldukça kararsızdı ancak sonrasında o da bu fikri çok sevdi. Eddy, kendisini destekleyenler kadar bu fikrin işe yaramayacağını düşünenler için şunları söyledi:

Haberin Devamı

"İnsanların bu konuda eğitimsiz olduğunu düşünüyorum. Anne sütünün cilt bakımı ve beslenme açısından sağladığı faydaları anlamıyorlar."

Kocasının hatasını fırsata çevirdi Bozuk anne sütüyle 1 gecede köşeyi döndü
Yağ oranının yüksek olduğu bilinen anne sütü kremsi bir sabun kullanmak isteyenler için mükemmel bir tercih. Anne sütünün aynı zamanda egzama gibi cilt rahatsızlıklarını yatıştırıcı olduğu da düşünülüyor.

UMUT VEREN BİR GİRİŞİMCİLİK HİKÂYESİ

Kocasının yaptığı bir hata sonucu 'akıllıca' bir fikirle artık iş insanına dönüşen Britni Eddy birçoklarına umut veren bir girişimcilik hikâyesine sahip genç bir kadın. Bugün sadece Idaho değil ABD'nin farklı eyaletlerinden de pek çok anne onun markasına özel bir ilgi gösteriyor. Sınırları aşıp tüm dünyaya ulaşıp ulaşmayacağını ise zaman gösterecek.

Anne sütü sabununu cazip yapan unsurlardan biri de son kullanma tarihi geçmiş anne sütü ile artık bebeğinizi besleyemeseniz de ondan faydalanmaya devam edebilmeniz ve gönül ferahlığıyla cildiniz için kullanabilmeniz.

Yazarlar