Sağlık Kol Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Ne Doktoruna Gidilir?

Kol Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Ne Doktoruna Gidilir?

06.07.2022 - 16:02 | Son Güncellenme:

Kol ağrısının birbirinden farklı nedenleri olabilir. Genellikle kasların aşırı veya yanlış şekilde kullanılmasından kaynaklanır ancak ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Kol ağrısı için hangi bölüme ve ne doktoruna gidilir, kol ağrısı için hangi doktora gidilir, kol ağrısı için hangi polikliniklere başvurulmalıdır sorularını sizler için derledik.

Kol Ağrısı İçin Hangi Bölüme Ve Ne Doktoruna Gidilir

Vücudun en çok kullanılan bölümlerinden biri kollardır. Bu nedenle yaşanan ağrılar sürekli yazmak, spor yapmak, ağır eşyalar kaldırmaktan kaynaklı olabilir. Ancak kemik ve eklem iltihaplanmaları, sinir hasarları, uyuşma gibi durumlarda uzmanlara başvurulması önemlidir. 

Haberin Devamı

Kol Ağrısı için Hangi Bölüme ve Ne Doktoruna Gidilir?

Ana sebebi bilinmiyorsa kol ağrılarının kontrolü amacıyla öncelikle Ortopedi kliniklerine başvurmak gerekir. Nöroloji Polikliniği de kol ağrısının sinirlerle olan etkileşimi görmek amacıyla tedavi edici olabilir. Gerekli durumlarda doktorlar hastanenin başka bir bölümüne hastaları yönlendirebilir. 

Kollarda oluşan ağrıların ana sebebini bulmak ve tedavi etmek önceliklidir. Bundan dolayı son günlerde yaşanan belirtiler, kolun hangi kısımlarının ağrıdığı doktorlara iletilmelidir. Yapılacak testlerin ve muayenenin ardından teşhis konularak uygun tedaviye başlanabilir.

Kol Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Yaşanan kol ağrılarıyla öncelikle Ortopedist ve Nörologlar ilgilenir. Eğer gerekli görünürse bir fizik tedavi uzmanıyla birlikte kas çalışmaları yapılabilir. Yalnızca kas ve sinirle ilgili olmayan başka bir hastalık varsa nörologların ve ortopedistlerin yönlendirmesiyle başka doktorlara gidilebilir. Bu doktorların başında beyin ve sinir cerrahisi uzmanları yer alır.

Yazarlar