Sağlık Kompulsif Biriktirme Hastalığı (Dispozofobi) Nedir? Dispozofobi Nasıl Tedavi Edilir?

Kompulsif Biriktirme Hastalığı (Dispozofobi) Nedir? Dispozofobi Nasıl Tedavi Edilir?

18.07.2022 - 12:01 | Son Güncellenme:

Kompulsif Biriktirme Hastalığı’nın ne olduğunu ve nasıl tedavi edildiği birçok kişi merak eder. Pek çok kişi bu hastalığı internetten araştırır. Kompulsif Biriktirme Hastalığı ile ilgili bilgi sahibi olabilir ve hastalığa erken müdahale edebilirsiniz. Kompulsif Biriktirme Hastalığı diğer adıyla Dispozofobi nedir? Dispozofobi nasıl tedavi edilir tüm detayları ile derledik.

Kompulsif Biriktirme Hastalığı (Dispozofobi) Nedir Dispozofobi Nasıl Tedavi Edilir

Kompulsif Biriktirme Hastalığı, halk arasında istifçilik olarak da bilinen eşyaları saklama, biriktirme ve o eşyaları atamama olarak tanımlanır.

Haberin Devamı

Kompulsif Biriktirme Hastalığı (Dispozofobi) Nedir?

Kompulsif Biriktirme Hastalığı, birçok kişi tarafından da bilinen bir istifçilik hastalığıdır. Eşyaları atamama, eşyaları saklama ve biriktirme olarak tanımlanır. Bu kişiler kullanılmayan ve sağlıksız bir ortam oluşmasını sağlayan tüm eşyaları saklarlar ve bu eşyalardan kopamazlar. Bu eşyaların uzun süre saklanması nedeniyle sağlıksız ve dağınık, pis bir ortam oluşmasına neden oldukları bilinir. Bu kişiler kendileri ile birlikte yaşadıkları kişilerin sağlıklarını da tehlikeye atarlar. Hastalık tedavi gerektirir.

Dispozofobi Nasıl Tedavi Edilir?

Dispozofobi hastalığından kurtulmak için birçok yol vardır. Bu hastalığa sahip olan kişiler genelde bu durumdan rahatsızlık duymadıkları için çevreleri tarafından tedaviye ikna edilmeleri gerekir. Kompulsif Biriktirme Hastalığı olan kişiler diğer psikolojik rahatsızlıklarda da olduğu gibi mutlaka alanında uzman bir psikologdan yardım almalı ve ve hastalıktan kurtulmak istemelidir.

Yazarlar