Sağlık Kronik Baş Ağrısı Nedir, Neden Olur? Geçmeyen Sürekli Baş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

Kronik Baş Ağrısı Nedir, Neden Olur? Geçmeyen Sürekli Baş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

13.03.2021 - 16:37 | Son Güncellenme:

Bazı insanlar sürekli baş ağrısı problemi yaşayabilmektedir. Bu durum kronik baş ağrısı olarak adlandırılmaktadır. Bu hastalık kişilerin yaşam kalitelerini düşürmesi sebebi ile neden meydana geldiği ve nasıl tedavi edileceği merak edilmektedir. Kronik bağ ağrısı nedir, neden olur? Geçmeyen sürekli baş ağrısı nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kronik Baş Ağrısı Nedir, Neden Olur Geçmeyen Sürekli Baş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir

 Baş ağrısı hemen hemen her yaş aralığında görülebilen bir rahatsızlıktır. Bunun yanında insanları olumsuz olarak etkilemektedir. Baş ağrısının sürekli bir şekilde devam etmesi kronikleştiği anlamına gelebilmektedir. Bu da kişilerin istemediği durumların ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir.

Haberin Devamı

 Kronik Baş Ağrısı Nedir, Neden Olur?

 Baş ağrısı birincil ve ikincil olmak üzere iki çeşittir. Eğer bir hastalığa bağlı olarak gerçekleşmiyorsa kendisi bir hastalıksa o zaman birincil baş ağrısı olarak isimlendirilmektedir. Bu gruba migren, gece uykudan uyanmanıza sebep olan şiddetli ağrılar, gerilim tipi baş ağrıları girmektedir.

 İkincil tip baş ağrıları ense bölgesinden başlayarak, aniden gelişen ağrı tiplerine verilen isimdir. Baş ağrısının yanında bulantı, kusma, bulanık görme gibi durumlar da meydana gelebilmektedir. İkincil baş ağrılarının çeşitli sebepleri olabilmektedir.

 İkincil kronik baş ağrıları sebepleri şu şekilde sıralanabilir;

Çok fazla ilaç kullanımı

Beyin içinde ya da etrafında bulunan damarlarda sorunlar meydana gelmesi

Haberin Devamı

Beyinde travmatik bir hasar oluşumu

Menenjit ya da buna benzer bir enfeksiyon oluşumu

Beyinde tümör oluşumu

Kafa içindeki basıncın yüksek olması

Geçmeyen Sürekli Baş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

 Eğer geçmeyen bir baş ağrınız varsa mutlaka bir doktora görünmeniz gerekmektedir. Bu durumun altında yatan pek çok sebep olabilir. Sürekli ağrı kesici ilaçlar ile ağrı geçirilmeye çalışılmamalıdır. Bunun yanında kişilerin baş ağrısına karşı dikkatli ve tetikte olması da gerekmektedir.

 Baş ağrılarına yardımcı olacak uygulamalar yapılmalıdır. Günlük olarak egzersiz yapılması ağrının hafiflemesine yardımcı olabilir. Bunun yanında günlük yeterli miktarda sıvı tüketilmesi de baş ağrısının azalmasında etkili olmaktadır.

 Kronik baş ağrısı problemleri kişilerin yaşamlarını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu sebeple uygulanan tedavi yöntemleri ağrıların ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Limon suyu, buz torbası, aromaterapi, akupuntur, elma sirkesi baş ağrılarının hafiflemesine yardımcı olabilmektedir. Bu yöntemler doktor onayı ile evde rahatlıkla uygulanabilir.

Yazarlar