Sağlık Kulak Arkası Ağrısı Neden Olur? Kulak Arkası Kafatasında Ağrı Neyin Belirtisidir?

Kulak Arkası Ağrısı Neden Olur? Kulak Arkası Kafatasında Ağrı Neyin Belirtisidir?

05.05.2021 - 16:32 | Son Güncellenme:

Çeşitli zamanlarda kulak ağrısı ortaya çıkmaktadır. Kulak arkası ağrısı birçok şeyin belirtisi olabilmektedir. Bundan dolayı kulak arkası ağrısına neyin neden olduğu araştırılması gereken bir kondur. Kulak arkası ağrısı çeken kişiler internet üzerinden araştırma yapmaktadırlar. İnternet üzerinden yapılan araştırmalar ile kulak arkası ağrısının nedenleri araştırılmaktadır. Peki, kulak arkası ağrısı neden olur? Kulak arkası kafatasında ağrı neyin belirtisi olabilir? İşte kulak arkası ağrısının bütün nedenleri.

Kulak Arkası Ağrısı Neden Olur Kulak Arkası Kafatasında Ağrı Neyin Belirtisidir

 Kulak arkası ağrısı kişinin gündelik yaşantısını önemli ölçüde etkileyen bir rahatsızlıktır. Bundan dolayı kulak arkası ağrısını geçirmek için pek çok tedavi seçeneği geliştirilmiştir. Kulak arkası ağrısında yanma ve zonklama ortaya çıkabilmektedir. Özellikle kulak içinde yer alan enfeksiyonlar kulak arkası ağrısına neden olabilmektedir. Kulak arkası ağrısı nedenleri arasında bazı nörolojik hastalıklar da yatabilmektedir. Bundan dolayı hastalık detaylıca araştırılması gerekir. 

Haberin Devamı

 

 Kulak Arkası Ağrısı Neden Olur?

 1) Orta Kulak Enfeksiyonu

 Kulak arkası ağrısının en önemli nedenleri arasında orta kulak enfeksiyonu gelmektedir. Orta kulak enfeksiyonu ortaya çıktığı zamanlarda kulak arkası ağrısı ve kulak akıntısı da meydana gelmektedir. Bundan dolay kulak arkası ağrısı iltihaba da neden olmaktadır. 

 

 2) Tümörler

 Bir takım tümörler yine kulak arkası ağrısına neden olabilmektedir. Özellikle kafatasında çıkan tümörler yan etki olarak kulak arkası ağrısına sebep olabilir. Bundan dolayı tümör söz konusu olduğunda kulak arkası ağrısı doğmaktadır.

 

 3) Farenjit

 Uzun süren farenjitte kulak arkası ağrıları neden olmaktadır. Özellikle ağız açık bir şekilde uyunduğu zamanlarda farenjit doğmaktadır. Boğaz enfeksiyonu olarak da bilinen farenjit kulak arkası ağrısının nedenleri arasındadır.

Haberin Devamı

 

 4) Ağız İçi Yaraları

 Ağız içi yaraları da kulak arkası ağrısı nedenlerindendir. Ağız içi yaraları ağız içi aftları olarak da bilinmektedir. Ağız içi yaraların tedavi edilmesi kulak arkası ağrısını da geçirmektedir.

 

 5) Diş Hastalıkları

 Özellikle diş çürüğü diş apnesi ve kanal tedavisi olduğu zamanlarda kulak arkası ağrıları ortaya çıkabilmektedir. Bundan dolay diş hastalıkları kulak arkası ağrıları için mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. 

 

 Kulak Arkası Kafatasında Ağrı Neyin Belirtisidir?

 1) Orta Kulak İltihabı

 Orta kulak iltihabında kulak arkası kafatasında ağrılar meydana gelebilir. Orta kulak da aynı zamanda sıvı birikmesi de gerçekleşmektedir. Orta kulak iltihabı mutlaka tedavi edilmesi gereken rahatsızlıktır.

 

 2) Zona Hastalığı

 Sürekli olarak devam eden bir kulak arkası kafatasında ağrı söz konusu ise zona hastalığına sahip olabilirsiniz. En yakın zamanda zona hastalığının tespiti için kulak burun boğaz hastalıklarına görünmeniz gerekmektedir. 

Yazarlar