Editörün Seçtikleri L’Oréal Türkiye'den "Daha İyi Bir Yaşam İçin Güzellik”

L’Oréal Türkiye'den "Daha İyi Bir Yaşam İçin Güzellik”

17.10.2017 - 11:58 | Son Güncellenme:

L’Oréal Türkiye; "Daha İyi Bir Yaşam İçin Güzellik” adıyla hayata geçirdiği Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Programı ile çeşitli sebeplerle meslek sahibi olamayan genç kadınlara eğitim olanağı sağlayarak toplumsal hayata ve ülke ekonomisine değer katmaya devam ediyor.

L’Oréal Türkiyeden Daha İyi Bir Yaşam İçin Güzellik”

Sürdürülebilirlik çalışmaları çerçevesinde topluma fayda sağlamaya devam eden L’Oréal Türkiye; "Daha İyi Bir Yaşam İçin Güzellik” adıyla hayata geçirdiği Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Programı ile çeşitli sebeplerle meslek sahibi olamayan genç kadınlara eğitim olanağı sağlayarak toplumsal hayata ve ülke ekonomisine değer katmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

L’Oréal Türkiye’nin, Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle 4. Kez gerçekleştirdiği "Daha İyi Bir Yaşam İçin Güzellik" eğitim programı sonunda katılımcılar, MEB Sertifikası ile meslek sahibi oluyor.

L’Oréal tüm dünyada devam eden ve “Güzelliği Herkesle Paylaşmak” adıyla hayata geçirilen Sürdürülebilirlik Taahhütleri kapsamında hayata geçirdiği Sosyal Sorumluluk ve Eğitim programı “Daha İyi bir Yaşam İçin Güzellik” ile eğitim erişimi kısıtlı kalmış ve çeşitli sebeplerle meslek sahibi olamayan kadınlara eğitim vererek, meslek sahibi olmaları için fırsat yaratıyor. L’Oréal Türkiye'nin 2015’ten beri hayata geçirdiği programla; satış, pazarlama, iletişim, makyaj, cilt bakımı, kozmetik konularını kapsayan, teorik ve uygulamalı 200 saatlik bir eğitim L’Oréal ve Boğaziçi Üniversitesi eğitmenleri tarafından veriliyor ve eğitim sonunda katılımcılar MEB sertifikası almaya hak kazanıyor. 13 Ekim 2017 tarihinde 4. Dönem mezunlarını veren programda, bugüne kadar 80 kadın meslek sahibi oldu.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi Kennedy Lodge’de yapılan Mezuniyet Töreni’nde katılımcılar sertifikalarını, L'Oréal Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Bige Mercan, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü (BÜYEM) Dr. Tamer Atabarut ve ilham veren başarı hikayesiyle bir marka olan ünlü erkek berberi Şükrü Dudu’dan aldılar. Törene renk ve keyif katan ünlü erkek berberi Şükrü Dudu; kendi hayat öyküsünü davetlilerle paylaşarak, hayal etmenin ve inanmanın gücünü, kendi çarpıcı anılarından yola çıkarak ufukları açan bir sohbetle aktardı. L’Oréal ve Boğaziçi Üniversitesi gibi Güzelik ve Eğitim alanlarında lider iki kurumun kıymetli işbirliğiyle gerçekleşen böyle bir eğitim alabilmenin ne kadar önemli olduğunu da vurgulayan Şükrü Dudu, tüm mezunlara “Hayata Makas Atmak” adlı kitabını imzalayarak hediye etti.

L’Oréal Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Bige Mercan törende duygu dolu anlar yaşanmasına neden olan konuşmasında düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “25 yıldır iletişimciyim ve bu eğitim sonunda size söyleyebilirim ki birer Güzellik Uzmanı olarak sizlerin de işinizin büyük kısmı iletişim olacak. Bundan sonraki iş hayatınızda, sizlere verebileceğim en iyi tavsiye her zaman olumlu, yapıcı ve birleştirici olmanız. Güzellikle kalın, yolunuz açık olsun. Bu programın’ın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Tamer Atabarut ise konuyla ilgili olarak; “Boğaziçi Üniversitesi, kaliteli akademik kadrosu ile Türkiye’nin en iyi öğrencilerine çağdaş eğitim veren, yürüttüğü AR-GE faaliyetlerinin yanı sıra, topluma yönelik hayat boyu öğrenme ve sosyal sorumluluk projeleriyle ülkemizdeki toplumsal gelişimi destekleyen bir kurumdur. İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetiştirilmesi hususunda aksiyon almak gereken günümüz Türkiye’sinde, genç kadınlarımızın iş hayatına katılmalarına olanak sağlayan bu sosyal sorumluluk ve meslek edindirme programında L'Oréal ile iş birliği ile yapmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Genç kadınlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum”

Yazarlar