Sağlık Labioplasti Nedir? Labioplasti Ameliyatı Hangi Durumlarda, Nasıl Yapılır?

Labioplasti Nedir? Labioplasti Ameliyatı Hangi Durumlarda, Nasıl Yapılır?

10.09.2021 - 14:29 | Son Güncellenme:

Kadınların genital organlarında iç kısımda dudaklar bulunur. Ancak bu iç dudak dışarıdan belli olmamaktadır. Ancak bazen bu iç dudaklar sarkabilir ya da büyüyebilir. Bu durumda dar kıyafet, mayo ya da bikini giymek isteyen kadınlar sıkıntı yaşayabilirler. Labioplasti nedir? Labioplasti ameliyatı hangi durumlarda, nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Labioplasti Nedir Labioplasti Ameliyatı Hangi Durumlarda, Nasıl Yapılır

Kadınların iç dudaklarında meydana gelen sarkma ya da büyüme durumu kadınların bu durumdan rahatsızlık duymasına neden olmaktadır. Ancak bu gibi sarkma durumları estetik müdahale ile düzeltilebilmektedir. Bu şekilde genital organ iç dudaklarının küçültülmesi işlemine labioplasti denmektedir.

Haberin Devamı

Labioplasti Nedir?

Labioplasti işlemi vajinanın dış dudakları ve iç dudaklarının cerrahi işlem ile düzeltilmesi işlemine verilen isimdir. İç dudaklar vajinaya dışarıdan bakıldığında gözle görülmezler. Bu bölge sinir uçları ve kan damarları bakımından oldukça zengindir. Bunun yanında bu bölge sürekli nemli durumdadır.

İç dudaklar iki yanda da bulunmaktadır. Bu yapı katlanıp klitorisin üzerini kapamaktadır. Anatomik bakımda iç dudakların üzerinde onları örten dış dudaklar bulunmaktadır. Bu sebeple de iç dudak dıştan bakıldığında görülmemektedir. 

Labioplasti işlemi daha çok iç dudaklara uygulanan cerrahi bir işlemdir. İç dudaklarından normalden daha büyük olması ya da sarkması en çok rastlanan genital estetik problemleridir. Labioplasti işleminde normalden büyük olan iç dudakların fazla dokusu alınır ve bu yapı tekrardan şekillendirilir.

Haberin Devamı

Labioplasti Ameliyatı Hangi Durumlarda, Nasıl Yapılır?

Vajinanın iç dudaklarında meydana gelen sarkma durumu üriner ve vajinal enfeksiyonların meydana gelmesine sebep olur. Bunun yanında iritasyon ve ağrılı cinsel ilişki gibi durumlara da neden olmaktadır. Bu gibi durumlarda labioplasti işlemi zorunlu bir hal almaktadır.

Vajina iç dudaklarında meydana gelen sarkma problemleri estetik açıdan hoş görünmediği için kişilerin kendini kötü hissetmesine ve bunun yanında özgüven eksikliği gibi problemlere sebep olabilmektedir. 

Labioplasti işlemi uzman hekimler tarafından hastanelerde yapılan bir işlemdir. İşlem çoğunlukla lokal anestezi altında yapılmaktadır. İşlem yaklaşık olarak 30-60 dakika arasında sürmektedir. ameliyatın ardından vulvada ödem sebebi ile şişlik ve hassasiyet olabilmektedir. Bu bölgeye soğuk kompres uygulaması ile ödem azaltılabilir. Herhangi bir komplikasyon olmaması durumunda ameliyat bölgesi yaklaşık bir ay içerisinde tamamen iyileşmektedir.

Yazarlar