Maske kullanımı kepçe kulak estetiğini artırıyor mu?

Bazı plastik cerrahlara göre maske kullanımı, daha fazla kişinin kulak estetiği ameliyatı olmasına neden oluyor.

Maske takmak bazı kişiler için mesleğinin bir parçasıyken günümüzde herkes için belki de çok uzun yıllar boyunca sürecek bir zorunluluk haline geldi.

Kulaklarımızın arkasına geçirdiğimiz bağlar yüzünden maskeler, hepimizin kulaklarını öne doğru çıkarıyor. Çoğu insanda maskeyi çıkardığında kulaklar normale dönüyor. Ancak halihazırda kepçe kulaklara yatkınlığınız varsa, maskeler buna dikkat çekecek ve size sorununuzu daha fazla hatırlatacak. Son zamanlarda bunu kendimde fark ediyorum ve kulaklarımın kepçe kulağa dönüştüğünü düşünüyorum.

Haberin Devamı

Maske takmaya başladığımızdan beri birçok kişide kulakları hakkında aynı kaygının oluştuğunu görüyorum. Maske kullanımı tek başına daha fazla kepçe kulak sorununa yol açmıyor, ama daha fazla dikkati üzerine çekmeye başladığı için estetik operasyon ihtiyacı ortaya çıkabiliyor. Kulaklarının şeklinden zaten rahatsız olan kişileri estetik operasyona yöneltebiliyor.

Kepçe kulak estetiği diğer adıyla otoplasti aslında basit bir estetik operasyon. Lokal anestezi ya da sedasyon altında yapılıyor. Kulaklar gizli dikişlerle sabitleniyor. Kendiliğinden eriyen estetik dikişler sayesinde belirgin ya da görünün bir iz de oluşmuyor.

İyileşme süresi ilk haftadan itibaren hızla devam ederek ortalama dört hafta sürebiliyor. Tabii ki bu süre içerisinde dikkat edilmesi gereken birçok kriter var. Yapılması gerekenler konusunda estetik cerrahlar tarafından ayrıntılı olarak bilgilendiriliyorsunuz.

Aslında günümüzde yüzde maske ile örtülmeyen hemen hemen her şeye yönelik estetik prosedürlere artan bir ilgi görülüyor. İnsanlar yüzlerinin maske ile kapatılmayan bölgelerine, özellikle alın, göz ve kulak bölgesine daha fazla dikkat ediyorlar. Bu da, bu alanları hedefleyen prosedür ve tedavi taleplerinde bir artışa neden oluyor.

Morale ihtiyacımız olduğu şu dönemde eğer rahatsız olunan estetik kusurlar varsa, gerekli tedbirleri aldıktan sonra estetik operasyon geçirilebilir. Uzaktan çalışmanın devam ettiği bu süreçte iyileşmek için çok daha rahat bir ortama sahibiz.

Haberin Devamı

Tabii, unutulmamalı ki, her şeyden önce, özellikle bu dönemde genel sağlığımızı korumalı ve korona virüsüne karşı her türlü önlemi almaya devam etmeliyiz. Eğer sağlık probleminiz yoksa, estetik cerrahi de dahil olmak üzere tıp sektörünün her alanında koronavirüse karşı her türlü önlemin en üst seviyede tutulduğu bir süreç geçiriyoruz.

Cerrahınızın herhangi bir risk görmediği durumlarda tıbbın size sunduğu her imkandan faydalanabilirsiniz.

Sevgiler…

Estetik Koordinatörü Lale KAYA 

www.medicaleste.com