Püf Noktası Lavanta Çayı Nasıl Yapılır? Taze Lavanta Çayı Nasıl Demlenir Ve Nasıl İçilir?

Lavanta Çayı Nasıl Yapılır? Taze Lavanta Çayı Nasıl Demlenir Ve Nasıl İçilir?

11.12.2020 - 12:30 | Son Güncellenme:

Lavanta çayı etkili itki çaylarından biridir. Öncelikle lavanta çayı faydaları nedeniyle sık tüketilmektedir. Sizde lavanta çayının nasıl yapıldığını öğrenerek kolayca evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Sizlere lavanta çayı nasıl yapılır? Taze lavanta çayı nasıl demlenir ve nasıl içilir detaylarını derledik.

Lavanta Çayı Nasıl Yapılır Taze Lavanta Çayı Nasıl Demlenir Ve Nasıl İçilir

 Lavanta anavatanı Akdeniz olan ballıbaba ailesine ait bir bitkidir. Özellikle hoş kokusu nedeniyle sevilen çiçekleri bulunur.

Haberin Devamı

 Lavanta Çayı Nasıl Yapılır?

 Lavanta kokusu nedeniyle endüstrinin de çok kullandığı bitkilerdendir. Lavanta çiçeğinin kokusu bile insanı rahatlatmaya yeterlidir. Ayrıca sağlık içinde oldukça faydalıdır. Lavantanın faydalarından yararlanabilmek için çay olarak tüketilmesi mümkündür. Lavanta çayını kolayca kendiniz yapabilir, şifalarından faydalanabilirsiniz. Lavanta çayı için taze lavanta kullanılabilir. İmkan yoksa kurutulmuş lavantadan da çayının demleyebilirsiniz. Diğer bitki çaylarında da olduğu gibi lavanta kaynatılmadan demleme yapılarak çay elde edilmesi çok daha doğrudur. 

 Taze Lavanta Çayı Nasıl Demlenir?

 Şifalarında faydalanmak isteyenlerin merak ettiği bir konu taze lavanta çayının nasıl demleneceğidir. Oldukça basit bir yöntemle kısa sürede taze lavanta çayınızı demleyebilirsiniz. İhtiyacınız kadar suyun iyice kaynamasını sağlayınız. Kaynamış suya bir şeker kaşığı taze lavanta ekleyerek altını kapatın. Üzerine uygun bir şekilde kapatarak demlenmesi için bırakın. Ortalama demlenme süresi taze lavanta çayı için 5-6 dakika arasıdır. Sonrasında süzerek ılık şekilde tüketebilirsiniz. Dilerseniz tatlandırmak amacıyla limon, bal gibi ilaveler demleme sonrasında eklenebilir. 

Haberin Devamı

 Taze Lavanta Çayı Nasıl İçilir?

 Lavanta çayınızı demledikten sonra ılık şekilde gün içinde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Günde iki bardak lavanta çayı için ölçüdür. Sabah ve akşam olmak üzere birer fincan içilmesi yeterlidir. Çayınızı tatlandırmak için limon ve bal eklenebilir. Fazlasını tüketmemeye dikkat ediniz. Ayrıca dikkat edilmesi gereken nokta lavanta çayının her defasında taze olarak demlenmesi önemlidir. 

 Lavanta Çayını Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Her bitki çayında olduğu gibi fazla tüketimi zararlı olabilir. Günde 2 fincan lavanta çayı tüketmek faydaları için yeterlidir. Aşırıya kaçılmaması önerilmektedir. Antidepresan kullananların çayı tüketmesi önerilmez. Küçük yaşta çocukların tüketimine uygun değildir. Gebelikte, alerjik bünyelerde ve kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerde lavanta çayı dahil olarak hiçbir bitki çayını doktora danışmadan tüketmemesi gerekir. 

 

Yazarlar