Evcil Hayvan Levrek Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Levrek Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

21.09.2021 - 16:29 | Son Güncellenme:

Bazı balık türleri diğer balık türlerine oranla insanlar tarafından daha fazla tüketilmektedir. Bu durum sonucunda da sıklıkla tüketilen balık çeşitler tezgahlarda devamlı olarak bulunmaktadır. Ancak bu balıkların etlerinin lezzetli olduğu belirli zamanlar bulunmaktadır. Balık severlerin bu bilgilere göre mevsiminde balık tüketmeleri balıklardan alınan lezzetin daha fazla olmasına katkı sağlamaktadır. Levrek balığı da tüketimi fazla olan balıklardan biri olmaktadır. Peki, levrek balığı Nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, levrek balığı hakkında bilgi edinmek isteyenler için tüm detayları derledik.

Levrek Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

 Levrek balığı diyet listelerinde yer alan beyaz etli ve fazla yağlı olmayan bir balık türü olmaktadır. Sadece üreme zamanlarında etlerindeki yağ oranı düşük olduğu için bu zamanlarda avlanmaması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Levrek Balığı Nedir?

 Levrek balığı soğuk ve ılık sularda yaşamayı seven bir balık türü olarak ifade edilmektedir. Levrek balıklarının derileri iri pullarla kaplı olmaktadır. Bu balıklar Türkiye'de Karadeniz, Marmara denizi ve Akdeniz'de kıyı kesimlerinde bulunmaktadır. Levrek balığı üreme zamanlarında sürüler şeklinde dolaşmaktadırlar. Nisan ve Mayıs ayları üreme zamanı olan levrekler etçil ve yırtıcı olan balıklardan biri olmaktadır.

 Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 Levrek balıklarının ana vatanı Kuzey yarım kürede bulunan denizler olmaktadır. Boyları bir metreye kadar olan levrekler iri balıklar olmaktadır. Bu balıklar en fazla küçük balıklar, yengeç ve kurtçuklarla beslenmekten hoşlanmaktadırlar. Vücutları bir mekik görünümde olan bu balıklar kurşuni gri renginde olmaktadırlar. Bu balıkların tatlı sularda da yaşayan çeşitleri bulunmaktadır. Levrek balıkları kıyılara yakın sığ yerlerde avlana balıklardan biri olmaktadır.

Yazarlar