Yaşam Lila İsminin Anlamı Nedir? Lila Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

Lila İsminin Anlamı Nedir? Lila Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:15 | Son Güncellenme:

Bazı isimler kişiliğimizi yansıtırken bazı isimler ise bizden bağımsız ve bizi kesinlikle temsil etmeyen bir yapıya sahiptir. Hayatımız boyunca bize eşlik edecek olan bu kelimenin elbette ki bizi yansıtması son derece önemlidir. Bu yüzden isim seçerken anlamlarına ve içerdikleri derin bilgilere göre seçilmesine özen gösterilmeli. Aksi durumlarda kullanmaktan çekineceğimiz bir kelimeyi hayatımız boyunca kendimize yük etmek zorunda kalabiliriz. Bu tür sorunlarına önüne geçmek adına sizin için isimler hakkında detaylı bilgileri derledik.

Lila İsminin Anlamı Nedir Lila Ne Demek, Hangi Anlama Gelir

 Herkes kendini temsil eden ve kişiliğini yansıtan bir isim ister. Ancak ne yazık ki hiç kimse kendi ismini seçme şansına sahip değildir. Fakat büyüdükçe bazı hukuki işlemlerle isim değişikliği yapılabilir fakat bu uzun ve zahmetli bir süreçtir. Bu yüzden ailelere bu konuda çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Çocuklarının hayatının her dönemde kullanabilecekleri bir isim seçmeleri gerekiyor. Aynı zamanda anlamlı bir isim olmasına dikkat etmeleri de gerekiyor. 

Haberin Devamı

 Lila Ne Demek?

 Lila ismi Türkçe kökenli bir isimdir. Ayrıca bu isim bir rengi temsil ederken farklı inançlarca değişik anlamlarda içerebiliyor. Lila Hindu dininde evreni harekete geçiren ve dünyanın yaratılış ve yok oluş simgesi olan bir tanrı olarak kabul ediliyor. Bununla beraber Lila Türkçe Kökenli ve leylak rengini ifade eder. Ayrıca açık mor rengi ifade etmek için de bu kelime kullanılabilir. Lila ayrıca son dönemlerde en çok beğeni toplayan kız isimleri arasında yer alıyor.

 Lila İsmi Kuran’da Geçiyor mu?

 Lila ismi Türkçe kökenli bir isim olduğu için Kuranı Kerimde geçmiyor. Bununla beraber güzel bir anlama sahip olduğu için kız çocuklarına isim olarak verilmesinde herhangi bir sakınca görülmüyor. Ayrıca Lila isimli kişilerin renkli ve eğlenceli bir kişiliğe sahip olduğu da düşünülüyor.

Yazarlar