12.03.2024 - 10:03 | Son Güncellenme:
Yeni satın alınmış bir limonun hangi koşullarda saklanacağı limonun olgunluk seviyesine bağlıdır. Eğer henüz olgunlaşmamış bir limon aldıysanız ve birkaç gün içinde tüketecekseniz limonlarınızı tezgahın üstünde çok güneş almayan bir noktada saklayabilirsiniz. Ancak hemen kullanmayı düşünmediğiniz limonları bütün olarak satın aldıysanız veya yedi günden fazla dayanmasını istiyorsanız buzdolabınızda saklamalısınız.
Limon buzdolabında gelişir ve soğuk olgunlaşma sürecini yavaşlatır. Bütün limonları buzdolabında saklamanın en iyi yolu, onları ağzı kapalı, hava geçirmez bir gıda saklama kabına koymak ve buzdolabınızın sebzelik çekmecesine koymaktır.
Limon, elma, armut gibi etilen gaz yayan gıdalardan uzak tutulmalıdır. Limonları sebzelik çekmecenizdeki kapalı bir kapta tutmak gerekir. Doğru şekilde saklandığında bütün limonlar buzdolabında en az bir ay taze kalabilir.
Bir limonu ikiye ayırdığınızda ya da dilimlere böldüğünüzde geriye kullanılmamış limon parçaları kalır. Bu limon parçalarını çöpe atmak çok yanlıştır.
Bunun için yapılması gereken limonun açıkta kalan etli bölgelerini plastik ambalajla veya ürün koruyucuyla örtmek ve parçaları kapalı bir kaba koymak. Bu şekilde saklandığında limon dilimleri, yarımları birkaç gün taze kalacaktır.
Limon suyu elbette limonata ve çeşitli içeceklerin önemli bir bileşenidir ancak aynı zamanda bir salatayı renklendirmek veya bir tencere veya tavayı yağdan arındırmak için de kullanılabilir. Elinizde biraz limon suyu kalırsa, onu saklamanın en iyi yolu ağzı kapalı bir şişeye veya kaba dökerek buzdolabına koymaktır.
Limon suyunuzun ömrünü daha da uzatmak için onu dondurabilirsiniz. Bunu yapmanın en kolay yolu limon suyunu buz kalıplarına döküp buzluğa atmaktır.
Limon suyu küpleri donduktan sonra tepsiden çıkarın ve dondurucuya uygun başka bir kaba koyun. Lezzeti ve tazeliği artırmak için bu limonlu buz küplerini buzlu çaylarınıza ve soğuk içeceklerinize ekleyebilirsiniz.