Püf NoktasıÇamaşır makinesine bunu yapanlar yandı! Makinenin ömrünü kısaltıyor

Çamaşır makinesine bunu yapanlar yandı! Makinenin ömrünü kısaltıyor

11.07.2024 - 09:56 | Son Güncellenme:

Günümüzün en pratik ev eşyalarından birisi olan çamaşır makinesi günlük yaşantımızın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Ancak çamaşır makinesinin uzun ömürlü olması için doğru kullanmak gerekiyor. Çamaşırları yıkadıktan sonra gözden kaçırdığımız bu hatalar makinenin ömrünü kısaltıyor.

Çamaşır makinesine bunu yapanlar yandı Makinenin ömrünü kısaltıyor

Çamaşır makinesi, modern evlerin vazgeçilmez beyaz eşyalarından biridir. Çamaşırların kolay ve etkili bir şekilde yıkanmasını sağlayan bu cihaz, zaman ve enerji tasarrufu sağlar. Doğru kullanıldığı taktirde uzun ömürlü olurlar. Çamaşır yıkarken yapılan bazı hatalar makinenin ömrünü kısaltıyor.

Haberin Devamı

Çamaşır yıkadıktan sonra makine kapağını kapatmak gibi hataya düşmeyin. Çünkü makine kapağını kapatmak makinenin içerisinde küf oluşumuna neden olur. Kullanılmadığı zaman çamaşır makinesinin kapısını kapatmak, içindeki nemi ve kapının lastik contalarını hapsedebilir, bu da küf ve bakterilerin içeride büyümesine neden olur.

Çamaşır makinesine bunu yapanlar yandı Makinenin ömrünü kısaltıyor

KAPIYI DAİMA AÇIK BIRAKIN

Homesandgardens.com internet sitesinde yer alan içeriğe göre çamaşır makinenizde bu tür sorunları önlemek için, cihazın içine yeterli hava sirkülasyonu sağlamak amacıyla her yıkamadan sonra kapıyı daima açık veya en azından biraz aralık bırakmanız gerekir.

Küf zamanla kapı contasına da kalıcı hasar verebilir, bu durumda kapağı değiştirmeniz gerekebilir. Ayrıca çamaşır makinesinin deterjan çekmecesi ve tamburun arkası gibi diğer alanlarına da oldukça hızlı bir şekilde yayılan küf makinenin ömrünü kısaltır. Bu nedenle çamaşır yıkadıktan sonra makine kapağını aralık bırakmak hava sirkülasyonu sağlar, conta ve tamburun kurumasına yardımcı olur.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar