Editörün Seçtikleri Mangalda kül bırakmayan erkeklerin yeni lezzet oyuncağı: Homend Grilliant 1401

Mangalda kül bırakmayan erkeklerin yeni lezzet oyuncağı: Homend Grilliant 1401

01.07.2011 - 11:53 | Son Güncellenme:

Sizin için mangal sezonu artık hiç sona ermeyecek. Nedeni ise basit; Grilliant 1401!

Mangalda kül bırakmayan erkeklerin yeni lezzet oyuncağı: Homend Grilliant 1401

Hem açık havada hem de mutfakta kullanılabilen Homend’in yeni ürünü Grilliant 1401’in cam yüzeyinde omletten gözlemeye, sebzeden ete kadar pek çok yiyecek sağlıkla ve lezzetle pişiyor.

Haberin Devamı

Çok kısa zamanda 300°C’ ye kadar ısınabilen iki farklı pişirme bölümü ile Grilliant 1401, mangal severleri kömürün zararlarından kurtararak insan sağlığını koruyor. Diğer elektrikli ızgaralara göre %40 daha az enerji kullanarak çevreye de katkıda bulunan Grilliant 1401, bu özelliklerinden ötürü Homend tarafından gerçek bir yeşil ürün olarak konumlandırılıyor. Grilliant 1401, sadece 1280 W güç harcıyor.

Mangal yapmak artık çok kolay

Grilliant 1401’in sıcak tutma bölmesi ile siz ızgara yapmanın keyfine varırken yemeğiniz piştikten sonra da sıcak kalıyor. Sadece mangalsever erkeklerin değil ızgaranın lezzetine doyamayan kadınların da rahatlıkla kullanabileceği bir ürün olan Grilliant 1401’in paslanmaz çelikten imal edilmiş spatulası sayesinde ızgara yapmak artık herkes için çocuk oyuncağı!

Haberin Devamı

Grilliant 1401’in cam yüzeyi elde ve bulaşık makinesinde kolayca temizlenebiliyor. Üstelik koruyucu çerçevesi sayesinde etrafa yağ sıçratmıyor ve her yer pırıl pırıl kalıyor. Böylece, yemeğinizi pişirdikten sonra size sadece afiyetle tadına bakmak kalıyor. Çizilmelere dayanıklı cam yüzeyiyle Grilliant 1401 şıklığını da uzun yıllar koruyor.
Elektronik kontrol paneli sayesinde Grilliant 1401, yiyeceklerinizi istediğiniz ısıda pişirmenizi, dilediğiniz yumuşaklıkta servis etmenizi sağlıyor ve misafirlerinizin gözünde sizi usta bir aşçıya dönüştürüyor.

Profesyonellerin de tercihi

Homend Grilliant 1401, sadece lezzet düşkünü tüketicilere değil, profesyonel aşçılara da hitap ediyor. Dünyanın birçok ülkesinde eğitim gördükten sonra Türkiye’ye dönen ve halen Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takımlar Direktörü olarak hizmet veren Rafet İnce, “Homend Tadım Günleri” kapsamında basit ama birbirinden lezzetli yemekleri Grilliant 1401 ile pişirdi. Executive Chef Rafet İnce, Grilliant 1401 ile yaşadığı deneyimi şu sözlerle ifade ediyor:

“Grilliant 1401 sayesinde yemek yaparken ne mangal yaptığınız zamanlardaki gibi kömürün yanması derdi ile uğraşıyorsunuz ne de kızartma esnasında olduğu gibi teflon tavanızın çizilmesi korkusunu yaşıyorsunuz. Böylece zararlı maddelerin açığa çıkması ve yemeğinize karışması tehlikesini yok etmiş oluyorsunuz. Grilliant 1401 ile bu türden sorunları hiçbir zaman yaşamıyorsunuz. Çok az enerji harcayarak hem sağlıklı, ekonomik, lezzetli ve pratik yemekler hazırlıyorsunuz hem de şık ve çalışkan bir ürünle yemek pişirmenin keyfine varıyorsunuz. Ayrıca, bir bölmesinde et pişirirken diğer bölmesinde kreplerinizi hazırlayabiliyorsunuz. Zamandan, enerjiden ve emekten tasarruf etmemizi sağlayan Grilliant 1401’i ülkemize kazandıran Homend’i tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

Niyetiniz ister et yemeği ister tatlı yapmak olsun, Grilliant 1401 ile farklı türdeki yiyecekleri kısa sürede lezzetli bir şekilde pişirebiliyorsunuz.”

Kızarmış hellim peynirinden közlenmiş patlıcan salatasına kadar Rafet Usta’nın tadım gününde önerdiği birbirinden farklı ve keyifli tarifleri siz de Grilliant 1401 ile kolayca pişirebilirsiniz. Hem siz hem de dostlarınız neler yapabildiğinize inanamayacaksınız.

Haberin Devamı

Esse mağazalarında satılan Grilliant 1401 elektrikli ızgaranın dışında konuşan çay makinesinden çevreci elektrikli süpürgeye, elektrikli tirbuşondan dijital ütü ve buharlı pişiriciye kadar pek çok yenilikçi Homend küçük ev aletleri ürününü www.hepsiburada.com, Esse mağazaları, YKM, Bimeks, Media Markt, Electro World, KRC mağazaları ve seçkin züccaciyeler olmak üzere 450’yi aşkın noktada bulabilirsiniz.

Grilliant 1401 Fiyatı: 447 TL

Grilliant 1401 ile yapabileceğiniz sağlıklı ve lezzetli bir yemek tarifi:

Krep eşliğinde Limonlu Piliç

Limonlu Piliç için malzemeler (1 porsiyon / 120 kalori):

1 adet tavuk göğsü
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 limon
Zeytin (50 gr / 10 adet)
Mısır
Kültür mantarı (4 adet)
Tuz
Karabiber
Mısır
Taze soğan (taze soğan yerine kereviz veya enginar da kullanılabilir)
Kekik

Krep için malzemeler:

3 yumurta
3 su bardağı süt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozunun yarımı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Haberin Devamı

Yapılışı:

Başlamadan önce Grilliant 1401’in bir bölümünü 3. Level’a; diğer bölümünü 5. Level’a gelecek şekilde ayarlayın.

Et için;

Tavuk göğsünü jülyen, limonları ise üzerine bastırmadan küp olacak şekilde doğrayın. Közlenmiş biberi soyup çekirdeğini aldıktan sonra kesmeye başlayın. Soğanı ince ince kıyın ve mantarları küçük parçalar halinde dilimleyin.

Krep için;
Bir kabın içine yumurtaları kırıp içine sütünüzü ekleyin ve çırpın. Daha sonra unu, kabartma tozunu, sıvı yağı ve tuzu karışıma ekleyip hepsini bir arada karıştırın. Karışımda topak olmamasına dikkat edin. (Çırpılan hamurun ne çok akışkan ne de çok katı bir kıvamda olmamasına özen gösterin. Eğer krep hamurunuz çok akışkan olursa, biraz daha un ekleyerek hamurun katılaşmasını sağlayabilirsiniz.)

Grilliant 1401’in 5. Level’da ısıttığınız bölümüne biraz zeytinyağı koyduktan sonra tavukları yerleştirin ve soteleyerek pişirin. Limonları ekleyip pişirmeye devam edin. Közlenmiş biber, soğan ve mantarları da Grilliant 1401’e ekleyin.

Tavuklar kızarmaya başladığında Grilliant 1401’in diğer tarafında krep hamurunuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Grilliant 1401’in 3. Level’a ısıttığınız bölümüne bir damla sıvı yağ ekleyin. Hazırladığınız krep hamurundan bir kepçe kadar alarak cam ızgaraya dökün ve çok az pişmesini bekledikten sonra spatula yardımıyla ters yüz edin.
Bu arada tavukların üzerine diğer malzemeleri de ekleyerek sotelemeye başlayın. Son olarak yemeğinize dilerseniz kekik ekleyebilirsiniz.

Tavuk eti iyice kızarıp krepler hazır olduğunda yemeğinizi servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yazarlar