Editörün Seçtikleri Marifeti Boyundan Büyük Yeni Mac Mini’ler Herkesi Şaşırtacak

Marifeti Boyundan Büyük Yeni Mac Mini’ler Herkesi Şaşırtacak

02.09.2011 - 10:27 | Son Güncellenme:

Üç ayrı konfigürasyonla sunulan yeni Mac mini modelleri, bir masaüstünde olması gereken tüm teknolojileri şık ve derli toplu kasasında biraraya getirdi. Thunderbolt I/O teknolojisinin sağladığı yüksek performans ve genişleme imkanlarının yanı sıra geleceğin işletim sistemi Lion ile Mac miniler boylarından beklenmeyen işleri büyük bir maharetle başarıyor

Marifeti Boyundan Büyük Yeni Mac Mini’ler Herkesi Şaşırtacak

Kullanıcı dostu teknolojileri şık ve ergonomik tasarımlarla tüketiciye sunan Apple, yeni nesil Intel Core işlemciler, sıra dışı grafik kalitesi, yüksek hızlı Thunderbolt I/O teknolojisi ve dünyanın en gelişmiş işletim sistemi Lion ile güçlendirdiği Mac mini modellerini kamuoyuna tanıttı. Önceki modellere göre işlemci hızını ve grafik performansını ikiye katlayan yeni Mac mini, tüketici beğenisini hak eden şık alüminyum kasası ile derli toplu bir görünüm ve verimli bir kullanım kapasitesi sunuyor.

Haberin Devamı

599 dolardan başlayan fiyatlarla tüm Apple Store’larda vitrine çıkan Mac mini bilgisayarlar hakkında açıklama yapan Bilkom'un Mac bilgisayarlarından sorumlu Ürün Yöneticisi Zeynep Fercan şunları söyledi:

“Mac mini, yüksek hız kapasitesi ve genişleme olanakları ile bize, yaşam ortamlarımızı ve ofislerde masaüstlerini daha verimli kullanmamızı sağlayan şık bir seçim olarak dikkat çekiyor. Bir masaüstü bilgisayardan beklediğiniz her şeyi size verebilen Mac mini, süratli işlemcileri, performanslı grafik teknolojisi ve harici aygıtların seri bir şekilde birbirine sağlayan hızlı Thunderbolt I/O teknolojisi ile adeta gözlerimizi kamaştırıyor. Gelişmiş teknolojisi ve zekice düşünülmüş ince tasarımıyla yeni Mac mini tüketicinin farklı bilgisayar kullanım amaçlarına hizmet edebiliyor.”

Haberin Devamı

Genişleyebilen üç farklı model

Yeni Mac mini yaklaşık 20 santimetrekarelik alanı ve 3,5 santimlik yüksekliği ile çok az yer kaplamasına karşılık muazzam bir güç sunuyor. Üç farklı model olarak sunulan Mac minilere sahip olmaya karar veren tüketiciler en yeni çift çekirdekli işlemcilerden Intel Core i5 veya Intel Core i7 arasında tercihte bulunabiliyor.

Ayrıca kullanıcılar isterlerse ek olarak gelen AMD Radeon HD 6630M grafik kartın yanı sıra Mac mininin dört çekirdekli Intel Core i7 işlemciyle güçlendirilmiş bir sunucu konfigürasyonuna da sahip olabiliyorlar. Optik diskin bulunmadığı tasarımda Mac mini diğer PC veya Mac modellerin disk sürücülerine erişebildiği gibi MacBook Air SuperDrive ile birlikte de çalışabiliyor.

Siparişe göre yapılandırma seçenekleri arasında 8 GB’a kadar yükseltilebilen bellek, 7200 RPM sabit disk ve 256 GB’lık bir SSD sürücü de yer alıyor.

Thunderbolt I/O ayrıcalığı

Görüntüsü küçük ancak kapasitesi sınırsız olan Mac mini bilgisayarlar, şimdi Thunderbolt I/O teknolojisi ile tüketicinin tüm isteklerini karşılayan bir genişleme fırsatı sunuyor. Mac mini şimdi Thunderbolt yuvası ile yüksek performanslı veri saklama cihazlarına, örneğin RAID veri depolama serilerine ve 27 inç’lik geniş ekran monitörlere bağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Bu ekranın üstün görüntü kalitesi, kullanıcıların Mac mini bilgisayarlarında FaceTime HD video sohbetlerinin keyfini çıkartmasını sağlarken, internet ortamında sörf yapmak ve fotoğrafları düzenlemek ya da film seyretmek de son derece konforlu bir hale geliyor.

Ultra hızlı kablosuz internet bağlantısı (Wi-Fi) sayesinde Mac mini kullanıcıları Mac App Store’dan uygulamalar indirebilirken, iTunes’dan da en iyi film ve müzikler arasından beğendiklerini seçebiliyorlar. Ayrıca Time Capsule’e verilerini hızla yedekleyebilen Mac mini kullanıcıları, AirDrop üzerinden de dosyalarını paylaşabiliyorlar. Mac mini, kablosuz çevre birimlerine kolay bağlanmayı sağlayan bir adet Bluetooth ve her türlü cihaza yol veren dört adet USB yuvası ile bireylerin hayatı kolaylaştırıyor.

Enerjiden tasarruf

Energy Star 5.2 standartlarına uyumlu masaüstü bilgisayar yeni Mac mini, yüksek bir standart olan EPEAT Gold kriterlerini karşılayarak büyük bir enerji tasarrufu olanağı sağlıyor. Mac mini şık alüminyum kasası içinde geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşan çevreci bir teknoloji sunuyor. PVC içermeyen bileşenler ve kabloları; endüstride alev geciktirici olarak kullanılan brom bileşiklerinden uzak malzemeleri ve paket tasarımıyla Mac mini gerçek bir doğa dostu ürün olarak tüketiciye ulaşıyor.

Haberin Devamı

Her yeni Mac mini bilgisayar günümüzün en ileri işletim sistemi Mac OS X Lion yüklenmiş olarak geliyor. Önceki sürüme göre 250 yeni özellik içeren Lion, Multi-Touch çoklu dokunma teknolojisinin yanı sıra Mac yönetimine farklı bir açılım sağlayan Mission Control özelliği ile de farkını ortaya koyuyor. Mac üzerinde hazır gelen Mac App Store bağlantısı ile kullanıcılar aradıkları en gelişmiş yazılımlara birkaç tıklamayla ulaşabilirken, işletim sisteminin Launchpad özelliği uygulamaların yönetimini ve organizasyonunu da inanılmaz derecede kolaylaştırıyor.

Tüm seçenekler Apple mağazalarında

Bilkom’un yetkili hizmet noktalarında satışa sunulan yeni Mac miniler tüketicinin teknolojiden yüksek beklentisine rahat yanıt veren iki ayrı konfigürasyon ile geliyor.

Haberin Devamı

2,3 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 işlemcili, 2 GB belleğe sahip ve üzerinde 500 GB kapasitesinde sabit disk olan Mac mini 779 dolardan pazara sunulurken, tüketici beklentileri doğrultusunda istenirse bu konfigürasyon, 8 GB bellek kapasitesine ve 750 GB’lık sabit disk kapasitesine kadar yükseltilebiliyor.

4 GB belleğe sahip 2,5 GHz çift çekirdekli Intel Core i5, 500 GB’lık sabit diskle birlikte 1.049 dolar satış fiyatıyla tüketicinin ilgisine sunuluyor. Tüketiciler bu modeli 2,7 GHz çift çekirdekli Core i7 işlemci, 8 GB’a kadar bellek, 750 GB’a kadar sabit disk ile ve sabit disk yerine veya ek olarak 256 GB SSD ile sipariş edebiliyorlar.

Mac mini Lion Server

Mac miniler gelişmiş teknolojileri, sağladıkları enerji tasarrufu ve işletim sistemleri ile kurumlar için de kayda değer bir yatırım olarak öne çıkıyor. Yeni nesil işletim sistemi Lion’un sunucu sürümü ile Mac miniler, birçok şirkette ağır iş yüklerini başarıyla üstlenip yerine getirebiliyorlar. Apple kurumsal ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak bu kez Mac mini’yi Lion Server işletim sistemiyle birlikte şirketlerin dikkatine sundu.

Birden fazla Mac barındıran ortamlarda bu bilgisayarları konuşturacak yetenekli bir sunucuya ihtiyaç duyan herkes için Mac Mini Lion Server, herhangi bir lisans ücreti talep etmeden sınırsız sayıda PC ve Mac istemcinin kendisine bağlanmasına imkan veriyor. Böylece endişe duymadan bilgisayar altyapınızı bütçenize zarar vermeden istediğiniz gibi büyütebilirsiniz.

Lion işletim sistemi ile gündeme gelen sayısız teknolojinin yanı sıra donanım ve yazılım olarak iOS işletim sistemiyle çalışan iPad ve iPhone gibi cihazlara verdiği muazzam destek, uzaktan çalışma maliyetlerinizi büyük oranda azaltacaktır.

Mac Mini sunucu konfigürasyonu 2.0 GHz dört çekirdekli Intel Core i7 işlemci ve Lion Server işletim sistemini temel alıyor. 4 GB bellek ile iki adet 500 GB sabit disk sürücü ile bu sistem 1.349 dolardan başlayan fiyatlarla Apple mağazalarında yerini aldı. İhtiyaç durumunda sisteme 8 GB’a kadar bellek, iki adet 750 GB sabit disk veya 256 GB SSD sürücü ekleyebiliyorsunuz.

Yazarlar