Evcil Hayvan Marimo Nedir, Ne İşe Yarar? Marimo Bakımı Nasıl Yapılır?

Marimo Nedir, Ne İşe Yarar? Marimo Bakımı Nasıl Yapılır?

22.02.2022 - 14:41 | Son Güncellenme:

Evde hayvan beslemek isteyenler için akvaryum canlıları iyi bir alternatif olmaktadır. Özellikle bakımı kolay ve uzun yıllar yaşayabilen akvaryum canlıları evlerin iş yerlerinin dekorasyonunu tamamlayan öğeler arasında yer almaktadır. Marimo da akvaryumda yaşayabilen su canlılarından biri olmaktadır. Peki, marimo nedir, ne işe yarar? Marimo bakımı nasıl yapılır? İşte, marimo bakımı hakkında tüm detayları derledik.

Marimo Nedir, Ne İşe Yarar Marimo Bakımı Nasıl Yapılır

Marimo, Japonja mari ve mo sözcüklerinin birleşmesinden oluşan Türkçe anlam itibariyle suda zıplayan büyüyen oyun topu olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

Marimo Nedir, Ne İşe Yarar?

Marimo, yosun topu anlamına gelen bir canlı türü olmaktadır. Suyun doğal hareketleri sonucu topa benzeyen bir şekil alan marimo fotosentez yaparak kendi besinini üretebilmektedir. Japonya'da Akan, İzlanda'da Myvatn göllerinde marimolar koloniler şeklinde yaşamaktadır. Her yerde yaşayan bir canlı olmayan marimolara dünya üzerinde az rastlanmaktadır.

Marimo Bakımı Nasıl Yapılır? 

Bakımı oldukça kolay olan marimolar için küçük bir akvaryum ya da fanus olması yeterlidir. Bunun dışında musluk suyundan başka da herhangi bir ihtiyaçları bulunmamaktadır. Kendi besinini de kendi ürettiği için yiyeceğe ihtiyaç duymamaktadır. Marimoları belirli aralıklarla musluk suyunun altında yıkamak ve yıkama işleminden sonra şekillerini bozmamak için hafifçe sıkmak yeterli olmaktadır. Marimoları haftada bir kez yıkamak akvaryum içinde de yerini ara sıra değiştirmekte fayda bulunmaktadır. Sıcağı sevmeyen marimoların sularının serin olması gerekmektedir. Havaların çok sıcak olduğu zamanlarda marimoları serinletmek için buzdolabına koymak mümkün olmaktadır.

Yazarlar