Cinsellik Mastürbasyonun sağlığa faydaları

Mastürbasyonun sağlığa faydaları

22.01.2018 - 10:53 | Son Güncellenme:

Hem kadınların hem de erkeklerin kendilerini üst sınırda hazza ulaştırmak için başvurdukları bir yöntem olan mastürbasyonun aşırıya kaçılmadığı sürece sağlık açısından bir çok faydası var. İşte mastürbasyon yapmanın doktorlar tarafından açıklanan sağlığa 7 faydası...

Mastürbasyonun sağlığa faydaları

Çok uzun süreler, mastürbasyonun sağlığa faydalarından ziyade, mastürbasyonun zararlarından bahsedildi. Bunlar arasında, mastürbasyon körleştirir, akıl hastalıklarına neden olur gibi inançlar var. Ancak, azı karar, çoğu zarar lafı, mastürbasyon için de geçerli. Bu yüzden, mastürbasyon yapmak, sizi ele geçiren bir alışkanlığa dönüşmediği sürece, mastürbasyonun sağlığınız için yararları olduğunu söyleyebiliriz.

Radiant Again & Forever kitabının yazarı Doktor Prudence Hall, bizler için, mastürbasyonun sağlığa faydaları nelerdir, sorusunu yanıtlıyor.

Haberin Devamı

İşte, mastüsbasyon yapmanın sağlığınız için 7 faydası:

Stres seviyenizi düşürür

Stresli ve gergin olduğunuz zorlu bir gününüzdeyseniz, kendinize göstereceğiniz biraz sevgi, ihtiyacınız olan şey olabilir, diyor Doktor Hall.
Dolayısıyla stresli bir günün ardından mastürbasyon yapmak, gevşemenize yardımcı olabilir.

Ağrılarınızı yatıştırır

İş ve benzeri yoğun tempolu bir ortamdan çıktıktan sonra baş ağrısı yaşıyorsanız, bu konuda, mastürbasyon ağrılarınızı rahatlatan bir yol olabilir.
Doktor Hall, mastürbasyonun özellikle adet döneminde yaşanan kramplara ve kas gerginliklerine iyi geldiğini belirtiyor.

Pelvik tabanınız çalışır

Pelvik taban kas egzersizleri dendiğinde akla ilk olarak, pelvik kas tonusunun tekrar kazanılmasını sağlayan Kegel egzersizi gelir. Doktor Hall, buna ek olarak mastürbasyonun da, pelvik kasları güçlendirerek, hapşırdığınızda veya öksürdüğünüzde idrarınızı kaçırma gibi durumların önlenmesine yardımcı olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Bazı enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabilir

Cinsel aktivitelerin yol açtığı enfeksiyonlar konusunda bilgili olsak da, mastürbasyonun bu durumu tersine çevirecek etkiyi oluşturabileceği pek bilinmiyor.
Kadınlar için uyarılma süreçleri dahilinde gerçekleşen serviksin açılması olarak bilinen “çadır kurma”evresi, servikal enfeksiyon ve üriner sistem enfeksiyonlarının önlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle, mastürbasyon yapmak kadınlar için fayda sağlayabilir.

Bu durum penisler için de geçerli…

Doktor Hall, mastürbasyon yapmanın, erektil disfonksiyona yardımcı olduğunu belirtiyor.

Ayrıca, mastürbasyon yapıldığında, boşalma süresini kontrol altına almak üzere yapılan tekrarlar sayesinde, cinsel ilişki sırasında daha uzun süre penetratif ilişkide kalınabilir.

Uyku kalitenizi yükseltir

Mastürbasyon yaparken orgazm yaşamanın artısı büyük!
Orgazm sırasında, sisteminizde büyük bir endorfin dalgası oluşur ve bu da uykunuzu daha derin ve daha yüksek kalitede almanızı sağlar.

Bedeninizi tanımanıza yardımcı olur

Neden hoşlandığınızı bilmenin en etkili yollarından biri mastürbasyon yaparak hassas noktalarınızı kendi başınıza keşfe çıkmaktır. Kendiniz için iyi hissettiren şeyleri bulduktan sonra, partnerinizle olan deneyimleriniz de daha başarılı olacaktır. Sonuçta ne istediğinizi biliyor olacaksınız!

Haberin Devamı

Kaynak: She Knows

Yazarlar