Sağlık Mate Çayı Nasıl Demlenir? Mate Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır, Nasıl Tüketilir?

Mate Çayı Nasıl Demlenir? Mate Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır, Nasıl Tüketilir?

08.12.2020 - 03:05 | Son Güncellenme:

Mate bitkisinin yapraklarından hazırlanmakta olan mate çayı, antioksidan içeriği ile çok sağlıklı bir bitkidir. Bu nedenle sizler için mate çayı nasıl demlenir? Mate yaprağı çayı nasıl yapılır? Mate yaprağı çayı nasıl tüketilir? İşte, tüm detaylar.

Mate Çayı Nasıl Demlenir Mate Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır, Nasıl Tüketilir

Güney Amerika’da yetiştirilmekte olan ve küçük ağaç olan “Yerba Mate” bitkisinin yapraklarından elde edilen mate bitkisi özellikle kilo vermede sık sık kullanılır. Mate yaprağı çayı bağışıklık sistemini güçlendirmek amacı ile özellikle kullanılmaktadır.

Mate Çayı Nasıl Demlenir?

Mate çayı demlenirken 2 dakika ya da 3 dakika kadar demlenmelidir. Sonra içerisine sap nane ve ya yaprakları katılır. Yapılan bu karışımı içine şeker eklenmeden sabah, öğlen ve akşam düzenli bir şekilde tüketilmelidir.

Mate Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Genel olarak aktarlarda paket olarak satılmakta olan mate yaprağı çayının tarifi, oldukça pratiktir. Öncelikle kurutulmuş ve de minik yapraklar haline getirilmiş olan mate bitkisi, demleme usulü ile hazırlanır. Ardından hafif acımsı tadı bulunan mate çayı hazırlanışı amacı ile 1 fincan kaynamış su içine 1 tutam mate çayı eklenir. Sonrasında 2 ya da 3 dakika demlenir ve de süzülerek içilir.

Mate Yaprağı Çayı Nasıl Tüketilir?

Mate yaprağı çayının kullanımı olarak genelde günde 3 kez içilmelidir. Mate yaprağı çayı aç karnına sabah, öğle ve de akşam saatlerinde 1 çay bardağı şeklinde içilmelidir.

Mate Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?

Mate çayı, içerisinde yüksek oranda bir kafein bulunduran bitkilerin arasında yer almaktadır. Bu ürün kolesterolü düşürme ve iştahı azaltma konusunda oldukça etkilidir.

Haberin Devamı

Mate çayı düzenli olarak tüketildiği zaman yağ yakma etkisi de vardır.

Bağışık sistemine olumlu bir şekilde donanım kazandıran mate çayının faydalarından diğeri ise içerdiği antioksidan özü ile beraber taçlanmaktadır. Mate yaprağı çayı sağlığa muhteşem katkılar sağlamaktadır. Bu bitki yaprağı çayı zayıflama ve de kilo kontrolünü sağlamakta olup depresyonu önler ve iyileştirir. Mate yaprağı çayının düzenli olarak tüketilmesi kaygıyı azaltır ve rahatlatıcı etkiye sahip olur. Buna ek olara sinüsleri açmada etkili olup alerjilerin hafifletilmesinde de kullanılır.

Yazarlar