Püf Noktası Maydanoz Tohumu Nasıl Ekilir? Kaç Günde Filizlenir?

Maydanoz Tohumu Nasıl Ekilir? Kaç Günde Filizlenir?

16.01.2022 - 03:40 | Son Güncellenme:

Maydanoz Türk mutfağında en çok tüketilen bitkilerden birisidir. Bu nedenle maydanoz bitkisinin nasıl yetiştirileceği merak konusu olmaktadır. Maydanoz tohumunun nasıl ekileceğinin bilinmesi oldukça önemlidir. Peki, maydanoz tohumu nasıl ekilir? Kaç günde filizlenir? Sizlere maydanoz yetiştirilmesi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Maydanoz Tohumu Nasıl Ekilir Kaç Günde Filizlenir


Maydanoz yetiştirilmesinde fide kullanılmamaktadır. Fide yerine maydanoz tohumları toprağa ekilmektedir. Bu nedenle tohumların nasıl ekileceği pek çok kişiler tarafından araştırılmaktadır.

Maydanoz Tohumu Nasıl Ekilir?

Maydanoz tohumunun ekilmesinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Toprak özellikle yabani otlardan arındırılmalı ve bir ay kadar önceden gübrelenerek derin bir şekilde sürülmelidir. Saksıda yetiştirmek isteyen kişiler ise saksıya toprak doldurması gerekir. Daha sonra maydanoz tohumları toprak üzerine serpilmelidir.

Maydanoz tohumu ekiminde tohumların üzeri biraz kapatılmalıdır. Çok hafif bir şekilde bastırıldıktan sonra toprağa can suyu verilmelidir. Fakat suyun az verilmesine dikkat edilmesi gerekir.

Kaç Günde Filizlenir?

Maydanoz yetiştirilmesinde bazı noktalara dikkat edilir ise yetiştirmek mümkün olacaktır. Maydanoz tohumlarının ekilmesinden sonra ne zaman filizleneceği herkesin merak ettiği sorudur. Maydanoz tohumlarının çimlenmesi ortalama 3 veya 4 haftayı bulabilmektedir.

Saksıda maydanoz yetiştiren kişiler toprak nemine dikkat etmesi gerekmektedir. Özellikle nemini kaybetmesi sonrasında özellikle sabah saatlerde sulama yapılması gerekmektedir. Ardından maydanozlar toplanmaya başlar. Toplama işleminde bıçak kullanılabilir. Bir bıçak veya makas yardımı ile gövdelerinden kesilmelidir. Bu nedenle kişiler maydanozları toplarken dipten veya yaprak kısmından almamalıdır.

 

Yazarlar