Editörün Seçtikleri Meditasyon için lavanta, güne zinde başlamak için portakal

Meditasyon için lavanta, güne zinde başlamak için portakal

28.03.2016 - 14:07 | Son Güncellenme:

Meditasyon için lavanta, güne zinde başlamak için portakal, bergamut gibi citrus ailesinden bir kokuyla duş almak mucizeler yaratıyor...

Meditasyon için lavanta, güne zinde başlamak için portakal

Koku içeren parfüm, şampuan, oda spreyi gibi yüzlerce ürünü sadece koklayarak, içinde binlerce hammaddeden hangileri olduğunu belirleyebilen parfümörlük mesleğine dünyada sadece birkaç yüz kişi sahip. Hal böyle olunca parfümörlerin açıklamaları hem parfüm sekötrü hem de tüketiciler için büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin önemli esans üreticilerinden Parkim Fragrance House bünyesinde de yabancı ve Türk birçok parfümör görev yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Parkim Parfümörleri “Koku”nun günlük hayatımızdaki rolü ile ilgili bir makale yayınladı. Makalede, tam da bahar yorgunluğunu konuştuğumuz bugünler için önemli tüyolar bulunuyor. Araştırmaya göre, Koku deyince akla ilk olarak parfüm geliyor ancak, sabah duş alırken kullanacağımız sabun ya da duş jelinde doğru kokuyu seçmezsek günümüzün nasıl geçeceğini de seçememiş oluyoruz.

Meditasyon için lavanta, güne zinde başlamak için portakal, bergamut gibi citrus ailesinden bir kokuyla duş almak mucizeler yaratıyor...

Evden çıkmadan önce aceleyle alınan duş, aslında günün nasıl geçeceğinin habercisiymiş. O günkü programınızda stres dolu toplantılar ya da sinirlerinize hakim olmanız gereken ziyaretler bulunuyorsa güne meditasyonla başlamak için duşta mutlaka içeriğinde lavanta bulunan bir duş jeli kullanmalı, duş sonrası lavantanın etkisini uzun süre devam ettirmek için de yine vücut losyonuyla meditasyonu tamamlamalı.

Haberin Devamı

Eğer sabah yataktan kalkamıyorsanız ve hiçbir şey için enerjiniz yoksa, bu kez de portakal, bergamut gibi citrus ailesi denilen meyvelerin kokuları ile güne başlamanız gerekiyor. Çünkü bu kokular kişiye enerji veriyor ve tüm güne zinde başlanmasını sağlıyor.

Doğduğumuz günden itibaren aylarca annemizi sadece kokusuyla ayırt edebildiğimizin belirtildiği makalede güne doğru kokuyla başlayarak algılarımızı yönlendirebileceğimizi yani mutluluğu koklamanın mümkün olduğu da anlatılıyor.

Yazarlar