Estetik Meme büyütme estetiğinde bilinmesi gerekenler

Meme büyütme estetiğinde bilinmesi gerekenler

15.03.2019 - 11:31 | Son Güncellenme:

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, meme büyütme estetiğinin hasta memnuniyeti en yüksek estetik cerrahi operasyonlardan biri olduğunu belirtti.

Meme büyütme estetiğinde bilinmesi gerekenler

Aşırı küçük göğüslü ya da doğum sonrası memede hacim ve şekil kaybı olan durumlarda kullanılmasının yanı sıra meme asimetrisi de düzeltilebilir. Meme estetiği kişinin ihtiyacına göre dikleştirme ya da yağ enjeksiyonu da içeren kompozit meme estetiği ile birleştirilebilir.

Haberin Devamı

Meme büyütme ile neler yapılabilir?

Memelerin dolgunluğunu ve şeklini düzeltir. Meme ve kalça arasında dengeyi sağlar. Kişinin imajını ve özgüvenini geliştirir. Meme implantları, mastektomi veya yaralanma sonrası meme rekonstrüksiyonunda da kullanılabilir.

Meme büyütme, göğüste ciddi şekilde sarkıklık varsa düzelmesini sağlamaz. Bunun için göğüs büyütme ameliyatının ihtiyaca göre dikleştirme operasyonuyla birlikte yapılması gerekir. Ayrıca eğer meme dokusu yetersizse implantların belli olmaması için vücudun başka bölgesinden alınan yağ hücresiyle yumuşak doku transfer yapılabilir.

Meme implantı seçimi neye göre yapılır?

İçi jel dolu olan silikon implant ve içi tuzlu su dolu olan salin implant seçenekleri vardır. Günümüzde birçok estetik cerrah doğal meme dokusuna daha fazla benzediği için silikon implantı tercih etmektedir. Silikon jeller içi dolu olarak kullanılabildiği gibi temassız meme estetiği tekniği ile cepler meme dokusunun içerisine yerleştirildikten sonra da doldurulabiliyor. Temassız meme estetiği yapılan kesi izlerinin daha küçük olmasını sağlamasının yanı sıra hijyen açısından avantaj sağlıyor.

Haberin Devamı

Meme implantı seçenekleri yuvarlak ve damla tipi olarak ikiye ayrılır. Yuvarlak ya da damla tipi kişinin genel vücut yapısı ve kişinin tercihine göre seçilir. Günümüzde kullanılan 3D tasarım cihazları aracılığı ameliyattan önce her iki tip de denenerek vücutla en uygun meme tipi hasta ile cerrah tarafından seçilebilir.

Meme büyütme prosedürünün adımları nelerdir?

Meme büyütme prosedürüne öncellikle hastanın genel sağlık değerlendirmeleri yapılarak başlanır. Eğer hastanın genel sağlığı yerinde ise operasyon kararı alınır.

Adım 1 – Anestezi: Cerrahi prosedür sırasında rahatınız için ilaçlar uygulanır. Seçenekler intravenöz sedasyon ve genel anesteziyi içerir. Hastanın ve cerrahın tercihine göre karar verilebilir.

Adım 2 – Kesi: İnsizyonlar göze çarpmayan alanlarda görünür yara izlerini en aza indirecek şekilde yapılır. Genel olarak kesiler göğüslerin altındaki doğal kıvrımlara gizlenir.

Haberin Devamı

Adım 3 - Meme implantı yerleştirme: Kesi yapıldıktan sonra göğüs implantları kas altı ya da kas üstü olarak yerleştirilir. Bu da cerrahın tercihine göre değişiklik gösterse de genellikle kas altına yerleştirilir.

Adım 4 - Kesilerin kapatılması: İnsizyonlar, meme dokusunda katmanlı ve estetik dikişlerle kapatılabilir.

Adım 5 - Sonuçları görünmesi: Meme büyütme sonuçları hemen görülebilir. Birkaç hafta göğüslerde ödem ve cilt gerginliği hissedilebilir. Dikişlerin belirsiz hale gelmesi ise aşamalı olarak yaklaşık bir yıl sürebilir.

Meme büyütme estetiğinde bilinmesi gerekenler

Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarlar