Sağlık Mesane Hastalıkları Nelerdir, Belirtileri Nelerdir? Mesane Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?

Mesane Hastalıkları Nelerdir, Belirtileri Nelerdir? Mesane Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?

11.03.2021 - 17:53 | Son Güncellenme:

Mesane hastalıkları toplumda en sık karşılaşılan hastalıklardan bir tanesidir. Mesane hastalıkları tedavisi mümkün olan hastalıklardır. Bu hastalıklar toplumun belirli kısmını etkilemiş olup özellikle belirli bir yaştan itibaren çeşitli sebeplerden ötürü mesane hastalıkları gelişmektedir. Peki mesane hastalıkları nelerdir? Mesane hastalıklarının belirtileri nelerdir? Mesane hastalıkları nasıl tedavi edilir? İşte mesane hastalıkları ile ilgili tüm detayları derledik.

Mesane Hastalıkları Nelerdir, Belirtileri Nelerdir Mesane Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir

 Mesane hastalıkları en sık karşılaşılan sindirim sistemi hastalıklarındandır. Mesane hastalıkları için tıpta birçok tedavi seçenekleri geliştirilmiştir. Üroloji doktorları tarafından yapılan bir takım idrar testleri sonucunda mesane hastalıkları tespit edilir. Mesane hastalıkları uzman ürologlar tarafından tespit edilmiş olur.

Haberin Devamı

 Mesane Hastalıkları Nelerdir?

 Mesane hastalıkları idrar yollarında ortaya çıkan hastalık türleri olarak bilinmektedir. Mesane hastalıkları 4 türde incelenir. Mesane hastalıkları şu şekildedir,

 - Mesane İltihabı

 - Mesane Tümörü

 - Mesane Kanseri

 - İdrar Kaçırmak

 Mesane Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?

 1) İdrarda Kan

 İdrarda kan görülmesi en sık rastlanılan mesane hastalıkları belirtisidir. Mesane hastalıklarında mesane görevini yerine getiremez. Bundan dolayı da mesanede kan birikmesi meydana gelir. Mesanede kan birikmesi ile birlikte kan da görülür.

 2) Kilo Kaybı

 Mesane hastalıklarında özellikle mesane kanserinde kilo kaybı görülür. Mesane kanserinde nedensiz kilo kaybı vardır. Bunun sonucunda kilo kaybı iyice artar. Kilo kaybı hastalık boyunca devam edebilir.

Haberin Devamı

 3) Sırtta Ağrı

 Vücudun çeşitli yerlerinde ağrılar hissedilir. Özellikle mesane hastalıklarında sırta ağrı girer. Sırt ağrısı gün boyunca devam edebilir. Özellikle ağrı kesici alınsa dahi sırt ağrısı geçmeyebilir. Bu durumda da mesane hastalıklarından şüphelenilir.

 4) Kansızlık

 Kansızlık tıpta anemi olarak da bilinmektedir. Anemi ile birlikte mesane hastalıkları sıklıkla görülmektedir. Kansızlık belirtileri mesane hastalıklarında sürer.

 Mesane Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?

 1) Kemoterapi

 Mesane kanserinde ilk olarak hastaya kemoterapi uygulanır. Mesane kanserinin diğer organlara yayılmaması ve burada ki kanserleşmiş hücrelerin azaltılması açısından kemoterapi uygulamasına başlanır.

 2) Cerrahi Tedavi

 Mesane hastalıklarında kimi zaman cerrahi tedavi de gerekebilir. Cerrahi tedavi ile birlikte mesane kanseri önemli ölçüde tedavi edilmiş olur. Cerrahi tedavi bu hastalıklarda en çok tercih edilen tedavi yöntemleri arasındadır.

Yazarlar