Evcil Hayvan Midas Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Midas Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

22.09.2021 - 15:31 | Son Güncellenme:

Akvaryumda balık beslemek son zamanlarda büyük küçük her yaştan insana hitap eden bir hobi olmaktadır. Akvaryumda beslenecek balıkların çeşidi oldukça fazla olmaktadır. Bu balıklardan bazıları dış görünümleri ve farklı renkleriyle daha çok dikkat çekmektedirler. Midas balığı da bu balık çeşitlerinden biri olarak ele alınmaktadır. Farklı kafa yapıları ve renkleriyle midas balıkları akvaryumların havasını değiştirecek güzellikte olmaktadır. Peki, midas balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, midas balığı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Midas Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Midas balıkları, hem etçil hem de otçul olan balık sınıfına ait olan bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balıklar ciklet balığı ailesinden olmaktadır.

Midas Balığı Nedir?

Midas balıkları agresif tutumları ile dikkat çeken bu nedenle büyük akvaryumlarda yetiştirilmesi gereken bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balıkların mavi ve kırmızı renge karşı saldırgan bir tavırları söz konusu olmaktadır. Bu renklere sahip olan balıkları öldürene kadar kovaladıkları bilinmektedir. Midas balıkları sarı, beyaz ve turuncu renklere sahip bir balık türüdür.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Amerika kıtasına ait olan bu balıkların ortalama ömrü 10 ve 15 yıl arasında olmaktadır. Bu balıklar için ortalama sertlikte bir su kalitesinin olması gerekmektedir. Bu balıklarda cinsiyet ayrımı kolay yapılabilmektedir. Midas balıklarının erkekleri üreme döneminde daha fazla hırçın olabilmekte ve kendi türüyle dahi anlaşamamaktadır. Midas balıklarının erkeklerinin kafa yapılarındaki çıkıntı dişilerine göre daha belirgin olmaktadır.
.

 

Yazarlar