Sağlık Moringa Çayının Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Moringa Çayı Nasıl Tüketilir?

Moringa Çayının Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Moringa Çayı Nasıl Tüketilir?

09.12.2020 - 13:09 | Son Güncellenme:

Son dönemlerde özellikle Türkiye'de de yaygın olarak ön plana çıkan moringa çayı, özellikle zayıflamak için ideal seçeneklerden biridir. Pek çok kişinin de tercih ettiği bu çay türü lezzeti ile beraber ayrıca birçok önemli fayda sunuyor. Peki, moringa çayının faydaları ve zararları nelerdir? Moringa çayı nasıl tüketilir? İşte bu konuda merak edilen farklı bilgiler.

Moringa Çayının Faydaları Ve Zararları Nelerdir Moringa Çayı Nasıl Tüketilir

 Hindistan'ın Kuzey bölgesindeki moringa ağacından elde edilen moringa çayı, birçok farklı mineral ve vitamin kaynağı ile ön plana çıkıyor. Yüzyıllar boyu pek çok farklı tedavi için kullanılmış olan moringa çayı, günümüzde dünyanın dört bir tarafında oldukça ilgi görmüş durumda.

Haberin Devamı

 Moringa Çayının Faydaları Nelerdir?

 Zengin vitamin ve mineral kaynağı ile beraber şifa deposu olarak öne çıkan moringa çayı, özellikle sağlık açısından pek çok fayda sunuyor.

 - Sindirim sistemini düzenleme konusunda oldukça faydalıdır.

 - Metabolizmayı dengeler ve sağlıklı şekilde kilo verme imkanı tanır.

 - Kan şekerini ayarlar ve şeker hastalığına karşı koruma sağlar.

 - Antibakteriyel özelliği ile enfeksiyonlara karşı mücadele gösterir.

 - Vücuttaki fazla suyun diğer bir deyişle ödemin atılmasını sağlar.

 - Bağırsak parazitleri ile savaşır ve mücadele gösterir.

 - Mide şişkinliğine iyi gelir.

 - Özellikle vücudu tok tutar ve kilo alımını engeller.

 - Yüksek oranda vitamin ve mineral kaynağı ile bağışıklık sistemini güçlendirir.

Haberin Devamı

 Moringa Çayının Zararları Nelerdir?

 Moringa çayı dengeli şekilde tüketildiği zaman herhangi bir sağlık sorunu teşkil etmez. Fakat aşırı tüketimi ile beraber böbrekleri yorduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda aşırı tüketim ile beraber sindirim sisteminde bazı tahribatlar yaratması mümkün. Ayrıca çocukların ve hamilelerin tüketmemesi gereken bir besin kaynağı olarak öne çıkıyor. Emziren anneler ise mutlaka doktora başvurarak bu çayı tüketmelidir. Bunun dışında pek çok önemli faydası ile beraber sağlıklı ve dengeli bir şekilde moringa çayını tüketmek mümkün.

 Moringa Çayı Nasıl Tüketilir?

 Diğer bütün bitki çaylarında olduğu gibi moringa çayı da demlenmek suretiyle tüketilir. Öncelikle kaynamış olan suyun içerisine moringa yaprakları atılır ve 7 ya da 8 dakika kadar beklenir. Bu demleme işleminin ardından 20 dakika kadar dinlendirilir. Böylece çok daha yumuşak bir içim imkanı elde edilebilmektedir. Fakat Uzmanlar moringa çayının aşırı tüketimi noktasında uyarı göstermektedir. Gün içerisinde en fazla 3 fincan kadar içmek yeterlidir. Zayıflamak için çok fazla tüketmek herhangi bir şekilde katkı sağlamaz. Dengeli ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve diğer faydalarından yararlanabilmek için, mutlaka düzenli tüketmek önemlidir.

Yazarlar