Evcil Hayvan Mücevher Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Mücevher Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 15:41 | Son Güncellenme:

Akvaryumda beslenen balıkların farklı türlerden oluşmaları çoğu zaman akvaryum ortamı için olumsuz sonuçların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Saldırgan özelliğe sahip olan balıkları sakin özellikteki balıklarla bir arada beslemek türlerden birinin zarar görmesi ile sonuçlanmaktadır. Mücevher balığı da kavgacı bir balık çeşidi olarak diğer türlerle aynı ortamda bakımının zor olduğu balıklardan biri olmaktadır. Peki, mücevher balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, mücevher balığı hakkında bilinmesi gereken hususlar.

Mücevher Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Mücevher balıkları dış görünümlerinin estetik bir görünüme sahip olmasından dolayı akvaryumlar için tercih edilen balık türleri arasında olmaktadır.

Haberin Devamı

Mücevher Balığı Nedir?

Mücevher balığı kavgacı özelliği ön plana çıkan bir balık çeşidi olmaktadır. Kendi türüyle dahi anlaşamayan mücevher balıkları akvaryumun altını üstüne getirebilmektedir. Kaya ve taşlık alanlarda yaşayan mücevher balıklarının anavatanı Nil Nehri olarak ifade edilmektedir. Bu balıkların dişileri erkeklerinden daha gösterişli ve daha iri olmaktadır. Dış görünümleri ile insanlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir balık çeşidi olarak belirtilmektedir.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Mücevher balıkları güzel görünüşleri ile dikkatleri üzerine çeken bir balıktır. Bu balıkta cinsiyet ayrımı yapmak oldukça zor olmaktadır. Yumurtlayarak çoğalan mücevher balıkları akvaryum içerisine sonradan eklenen balıklardan pek hoşlanmamaktadırlar. Bu balıklar bazı küçük balıklarla beslenen etçil bir tür olarak belirtilmektedir. Bu balıklar küçük ve dar alanlara yuva yapmaktan ve buralara saklanmaktan hoşlanmaktadırlar. 

Yazarlar