Evcil Hayvan Muhabbet Kuşları Kaç Yıl Yaşar? Doğada Ortalama Ömrü Nedir?

Muhabbet Kuşları Kaç Yıl Yaşar? Doğada Ortalama Ömrü Nedir?

27.10.2021 - 04:00 | Son Güncellenme:

Muhabbet kuşları çoğu evde gördüğümüz evcil kuşlardan biridir. Özellikle küçük, sevimli ve renkli olması sebebiyle çok sevilen hayvanlardan biri olmaktadır. İlgiye, sevgiye ve iyi beslenmeye ihtiyacı olan bu kuşların kaç yıl yaşadıkları da merak edilir. Bu bakımdan Muhabbet kuşları kaç yıl yaşar? Doğada ortalama ömrü nedir sizler için tüm detayları derledik.

Muhabbet Kuşları Kaç Yıl Yaşar Doğada Ortalama Ömrü Nedir

Muhabbet kuşu, papağan türleri içerisinde yer almakta olan bir kuş türüdür. Muhabbet kuşları araştırmalara göre yaklaşık olarak her yirmi evin ikisinde beslenen evcil bir kuştur. Ayrıca erkek muhabbet kuşları dişi muhabbet kuşlarına nazaran konuşmaya daha meyillidir.

Muhabbet Kuşları Kaç Yıl Yaşar?

Muhabbet kuşlarının tam olarak kaç yıl yaşadıkları bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da yaklaşık olarak 7-8 yıl yaşadıkları söylenmektedir. Lakin muhabbet kuşları iyi beslenir, ilgi ve şefkat gösterilirse 10 yıla kadar yaşadıkları söylenir. Fakat 10 yıldan fazla yaşadığı da duyulmamıştır.

Ayrıca muhabbet kuşları stresten uzak durmaları gerekir. Özellikle çevresindeki canlılardan psikolojik olarak etkilenmektedir. Etrafında stres ve üzüntüye dair bir şeyler hissettiğinde depresyona girerler ve kendilerini mutsuz ve yalnız hissederler. Bu bakımdan hassas hayvanlar oldukları için dikkat edilmelidir.

Ayrıca muhabbet kuşlarının konuşma gibi de bir özelliği vardır. Fakat muhabbet kuşlarının erkekleri dişi muhabbet kuşlarına göre konuşmaya daha isteklidirler.

Doğada Ortalama Ömrü Nedir?

Muhabbet kuşlarının doğada uzun yıllar yaşayacak kadar bünyesi sağlam değildir. Dolayısıyla doğada yaşadıklarında ömürleri genellikle kısa sürer. Aynı zamanda doğada yaşamanın sürdüren bir muhabbet kuşu ortalama 5 yıl kadar yaşayabilmektedir.

Yazarlar