Evcil Hayvan Muhabbet Kuşu Neden Isırır? Kuşların Isırma Sebepleri

Muhabbet Kuşu Neden Isırır? Kuşların Isırma Sebepleri

10.08.2021 - 04:14 | Son Güncellenme:

Muhabbet kuşları, evlerde sıklıkla beslenen evcil hayvanlardan bir tanesidir. Ancak bu kuşların eve ilk geldiğinde eğitilmesi son derece önemlidir. Bazen muhabbet kuşlarında ısırma problemleri meydana gelebilmektedir. Muhabbet kuşu neden ısırır? Kuşların ısırma sebepleri nelerdir detayları ile derledik.

Muhabbet Kuşu Neden Isırır Kuşların Isırma Sebepleri


Muhabbet kuşlarının ısırması insanlara zarar veren ya da can acıtan bir durum değildir. Ancak yine de istenmez. Eğer bu kuşlar ısırıkları ile bir insanı uzaklaştırabileceklerini öğrenirlerse bu hareketlerini devamlı hale getirebilirler.

Muhabbet Kuşu Neden Isırır?

Muhabbet kuşlarının ısırma davranışı göstermesi olumsuz bir davranıştır. Bu davranışı kazanan muhabbet kuşları yaşadıkları bir olumsuzluk nedeni ile bunu yapmaktadır. Isırma alışkanlığı olan bir muhabbet kuşunun bu hareketinin unutturulması biraz zaman almaktadır. Bu alışkanlığın giderilmesinde vurma, kızma ya da bunun gibi ceza yöntemlerini uygulamak son derece yanlıştır.

Muhabbet kuşlarının ısırma davranışlarının giderilmesi için öncelikle çok sakin bir şekilde kuşa yaklaşmanız gerekmektedir. Ani hareketlerde bulunmak kuşların korkmasına neden olabilmektedir. Bu gibi davranışları olan kuşların avuç içine alınmaması gerekmektedir. Bu durumda kuşunuz savunmaya geçerek ısırma davranışları gösterebilmektedir.

Bu davranışın giderilmesi için öncelikle muhabbet kuşunun avucunuzdan yem yemeye alışmasını sağlamanız gerekir. Ancak kafeste bulunan yemliklerin alınması doğru bir davranış değildir. Kuşların aç kalması stres yaşamalarına neden olmaktadır.

Muhabbet Kuşlarının Isırma Sebepleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Muhabbet kuşları kendi bölgelerini korumak amacı ile bu hareketi yapabilirler. Yani kafese yaklaşmanız durumunda ısırma davranışları gösterebilir.

Muhabbet kuşlarının sahiplerini ısırması her zaman saldırma anlamı taşımaz. Oyun oynamak amacı ile de bu hareketleri yapabilirler.

Eve yeni gelen muhabbet kuşları korktukları için ısırma davranışları gösterebilmektedir.

Bu kuşlar özgürlüklerine düşkün hayvanlardır. Bu sebeple avuç içinde tutulmaktan hoşlanmazlar. Böyle bir durumda ısırma davranışları gösterebilirler.

Kuşunuz oyun oynamak istemediği zamanlarda onları oyuna zorlarsanız böyle bir durumda ısırma davranışı sergileyebilmektedir.

 

 

Yazarlar