Evcil Hayvan Muhabbet Kuşunun Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Muhabbet Kuşunun Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

24.10.2021 - 02:59 | Son Güncellenme:

Muhabbet kuşları en çok beslenen kuş türleri arasındadır. Muhabbet kuşları insanları seven, son derece evcil hayvanlar arasındadır. Ancak muhabbet kuşu bakan kişiler belirli bir süre sonra kuşlarını çoğaltmak istemektedir. Bununla beraber cinsiyetini merak edebilirler. Sizler için muhabbet kuşunun cinsiyeti nasıl anlaşılır hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Muhabbet Kuşunun Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır


Muhabbet kuşunun cinsiyetinin belirlenmesi son derece kolaydır. Birkaç farklı teknik ile muhabbet kuşunun cinsiyeti belirlenebilir.

Muhabbet Kuşunun Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Muhabbet kuşunun cinsiyetini öğrenmek son derece kolaydır. Birkaç alternatif yol ile muhabbet kuşunun cinsiyetini öğrenebilirsiniz. Öncelikle deneyebileceğiniz tekniklerden biri gaga tekniğidir. Cere bölgesine bakarak muhabbet kuşunuzun cinsiyetini öğrenebilirsiniz. Eğer dişi bir muhabbet kuşunuz var ise cere bölgesi beyaz, bebe mavisi, krem veya mor olacaktır. Ancak tam emin olamıyor iseniz burun etrafında ki deliklerin kenarlarına bakabilirsiniz.

Burun deliklerinin kenarında beyaz halka şekli olması halinde muhabbet kuşu dişidir. Erkek muhabbet kuşlarının cinsiyetini anlamak için ise cere bölgesinin pembe, mor veya tek bir bütün renk olması gerekmektedir. Muhabbet kuşlarının cere bölgesinin renginin tam olarak belli olması için kuşun altı aylık olması gerekmektedir. Bazı durumlarda cere rengi altı aydan önce oturabilir ancak tam olarak altı aydan sonra cinsiyet belli olmaktadır. Bununla beraber muhabbet kuşlarının hareketlerine göre de cinsiyetini anlayabilirsiniz.

Dişi muhabbet kuşları genel olarak durgundur, erkekler kadar sık hareket etmezler. Erkek muhabbet kuşları, dişi kuşlara göre insanlara daha yakındır ve uysal tavırlar göstermektedir. Erkek muhabbet kuşları sık sık uzun bir şekilde öter, başlarını sallar ve hareket ederler. Ancak dişi muhabbet kuşları sıklıkla agresif hareketler gösterir sık ötmez. Erkek muhabbet kuşları sahiplerine daha düşkün olur. Erkek muhabbet kuşlarının cere bölgesi genelde aşırı koyu mavi olmaktadır ya da aşırı koyu pembe olmaktadır.

 

Yazarlar