Yemek Nasi Goreng nedir, nasıl yapılır? Nasi Goreng tarifi ve malzemeleri...

Nasi Goreng nedir, nasıl yapılır? Nasi Goreng tarifi ve malzemeleri...

11.08.2021 - 19:55 | Son Güncellenme:

Nasi Goreng yemeği ile ilgili detaylar araştırılıyor. Masterchef Türkiye'de rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Masterchef'in yeni bölüm fragmanında yarışmacıların Nasi Goreng yaptıkları yer aldı. Peki Nasi Goreng nedir, nasıl yapılır?

Nasi Goreng nedir, nasıl yapılır Nasi Goreng tarifi ve malzemeleri...

Masterchef'te yarışmacılar ana kadroya kalmak için rekabet ediyorlar. Masterchef yeni bölüm fragmanında Nasi Goreng yemeği yer aldı. Nasi Goreng yemeğinin tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Peki Nasi Goreng nasıl yapılır?

Haberin Devamı

NASİ GORENG NEDİR?

Nasi goreng , genellikle menşe bölgesi olan Güneydoğu Asya Denizcilik dışında, et ve sebze parçalarıyla pişirilenbir Endonezya pirinç yemeği olarak tanımlanır.

NASİ GORENG NASIL YAPILIR?

Nasi goreng yemeği için kırmızı biberleri ve taze soğanları ince ince doğramanız gerekiyor. Fasulyeler ise kesiliyor. Tavaya zeytinyağını döktükten sonra soğan, biber, rendelenmiş sarımsak ve zencefil soteleniyor. Prinç ve fasulyeleri ekledikten sonra fasulyelerin rengi dönene dek kavurun Soya sosunu ekleyip karıştırın. Yumurtaları ayrı bir tavada pişirin. Pirinçli sebzeli karışımı tabaklara paylaştırıp yumurtayı üzerine koyarak sunuma hazırlayın.

NASİ GORENG MALZEMELERİ

1 yemek kaşığı doğranmış zencefil
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 taze soğan
1 diş sarımsak
50 gr taze fasulye
2 su bardağı haşlanmış pirinç
1 yemek kaşığı soya sosu
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
2 yumurta
4 yemek kaşığı zeytinyağı

 

 

Yazarlar