Sağlık Neden Kilo Veremiyorum, Diyet Yapmama Rağmen Kilo Veremiyorum Diyenlere Sağlıklı Öneriler...

Neden Kilo Veremiyorum, Diyet Yapmama Rağmen Kilo Veremiyorum Diyenlere Sağlıklı Öneriler...

05.03.2021 - 14:21 | Son Güncellenme:

Neden kilo veremiyorum sorusu ve diyet yapmama rağmen kilo kaybı olmuyor şikayeti o kadar yaygın ki; bu konuda yalnız değilsiniz. Fakat sakin bir şekilde konuyu ele almak ve sorunun nedenlerini araştırmak gerekir. İşte diyet yapmama rağmen kilo veremiyorum diyenler için önemli bilgi ve sağlıklı önerileri derledik.

Neden Kilo Veremiyorum, Diyet Yapmama Rağmen Kilo Veremiyorum Diyenlere Sağlıklı Öneriler...

Neden kilo veremiyorum sorusunun cevabı çok çeşitlidir. Her şeyden önce " kilo kaybı için diyet " yapmak kişiye özel ele alınmalıdır ve mutlaka uzman desteği ile gerçekleştirilmelidir. Bunun yanında konu hakkında doğru ve yararlı bilgiye sahip olmak da şarttır.

Neden Kilo Veremiyorum?

İnsanların kilo konusunda yaklaşımı esasında çok kişiseldir. Bazı kimseler için ideal olan kilo başka bir kişi için fazladır, daha da kilo vermek isteyecektir. Önce sağlıklı kilonun ne olduğunu saptamak gerekir. Bilinçsiz bir şekilde yapılacak diyetlerle istenilen sonuçları elde etmek mümkün değildir. İşte neden kilo veremiyorum sorusuna cevap ararken acaba doğru yol ve yöntemlerle hareket ediyor muyum sorusunu cevaplandırmak gerekir.
Kilo vermeye karar veren kişinin sırasıyla yapması gerekenleri bir liste halinde anlatmak gerekirse:

Haberin Devamı

● Sağlık kuruluşuna başvurarak öncelikle metabolizmasını kontrol ettirmelidir. Örneğin Tirod, diyabet ve benzeri rahatsızlığı olanların kilo verme süreci özellik gösterecektir.
● Kişi kilosunu aşırı takıntı haline getirmişse mutlaka bir uzman desteği almalıdır. Psikayrist, beslenme uzmanı, yaşam koçu gibi.
● Kendisinin ideal kilo hedefi saptanan ve bildirilen kişi bu konuda irade ve kararlılığını ortaya koyarak yola koyulmalıdır.
● Diyetisyen, kişinin alışkanlıklarını, yaşam biçimini, işi ve diğer özelliklerini göz önünde bulundurarak uygun bir diyet programı hazırlamalıdır.
● Kilo vermek isteyen kişi bu diyet takvimine uyarak düzenli takiplerini ihmal etmemelidir.
● Hedefine ulaştıkça kendini ödüllendirerek motivasyonunu arttırmalıdır.

Haberin Devamı

Diyet Yapmama Rağmen Kilo Veremiyorum Diyenlere Sağlıklı Öneriler

Diyet yapıyor olmama rağmen kilo veremiyorum şeklindeki bir şikayetin yukarıda açıkladığımız bir planlı çözüm stratejisi ile ortadan kalkacağı muhakkaktır. Fakat kilo vermek isteyen kişi aşağıdaki önerileri de dikkate alarak diyet sürecine büyük ölçüde katkı yapabilecektir. İşte sağlıklı diyet önerileri:

● Hareketliliği arttırmak. Kişi verilen egzersizleri zaten düzenli olarak yapmalıdır. ancak bunun yanında rutin alışkanlıklarını değiştirerek de fazladan kalori yakacaktır. Örneğin, yakın mesafede bilinçli olarak otomobil kullanmamak gibi. Ya da asansörü bir müddet kesinlikle kullanmamak gibi. Sonuçlara siz bile inanamayacaksınız.
● Sağlıklı ve yeterli uyku. En az 6-8 saat uyumak şarttır. Metabolizma uykuda kalori yakar. Karanlık, bol oksijenli ve sessiz ortamda uyumak gerekir.
● Su tüketimini arttırmak ve zararlı içecekleri tamamen hayatınızdan çıkarmak. Eğer içtiğiniz sağlıksız içeceklerin günlük kalorilerini toplarsanız. Bu alışkanlığı edinmekle vücudunuzu fazladan 300-900 kaloriye kadar bir fazla kaloriden koruduğunuzu görürsünüz.
● En önemlisi de diyet süresini stresli bir dönem değil de daha keyifli bir hale getirmektir. Bunun için örneğin, ufak ödüllerle kendinizi şımartabilirsiniz. Diyet yapanların olduğu sosyal platformlarda yer alabilirsiniz. Yürüyüşlerinizi arkadaşlarınızla yapabilirisiniz.

 

Yazarlar