Sağlık Nezle Nasıl Geçer? Nezleyi En Hızlı Ne Geçirir? Evde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Nezle Nasıl Geçer? Nezleyi En Hızlı Ne Geçirir? Evde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

02.03.2021 - 16:27 | Son Güncellenme:

Daha çok kış mevsimlerinde görülen ancak senenin her vaktinde meydana gelen nezle; kronik, alerjik ve akut olarak gruplandırılmaktadır. Nezleye iyi gelecek birçok metot bulunurken, hastalığın nasıl geçtiğine dair pek çok kişi araştırma yapmaktadır. Peki nezle nasıl geçer? Nezleyi en hızlı ne geçirir? Evde tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Nezle Nasıl Geçer Nezleyi En Hızlı Ne Geçirir Evde Tedavi Yöntemleri Nelerdir

 Nezle; kış mevsiminde ortaya çıkan ve çok sık görülen hastalıkların içerisinde bulunmaktadır. Nezlenin belirtileri ve etkileri gribe nazaran daha kısa zamanlı olup, genel olarak ayakta atlatılmaktadır. Yalnızca kış ve sonbahar mevsiminde değil, senenin her vaktinde nezle ile karşı karşıya kalınabilir. Üst solunum yollarının tıkanmasının dışında nezlenin pek çok değişik sebebi olabilmektedir. Alerjik sebeplere bağlı şekilde nezle türleri de bulunur. Dikkat edilmediği takdirde, hastalık kısa bir süre içerisinde gribe dönüşmektedir. 

Haberin Devamı

 Nezle Nasıl Geçer? 

 Nezlenin geçmesi adına, nezle olan bireylerin eve en az bir gün boyunca dinlenmeleri gerekmektedir. Bağışıklığın yeniden güçlenmesi adına bol bol dinlenmek oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra bolca sıvı almak önemlidir. Su tüketmek, nezle yüzünden oluşan sıvı kaybını en aza indirir. Bunun önüne geçebilmek adına bolca su tüketmek önemlidir. Gün içerisinde en az 2 litre su tüketen bireyler nezlenin etkilerinden daha çabuk kurtularak, hastalığın gribe dönüşmesini önler. 

 Nezleyi En Hızlı Ne Geçirir? 

 Nezlenin en hızlı geçmesi için; evde dinlenmek ve bol bol istirahat ederek, vücudun enerjisinin toplanması sağlanmalıdır. Bununla beraber nezlenin geçmesi için doğal bitki çayları tüketerek, nezlenin hafif seyretmesini sağlamak mümkündür. Bunun yanı sıra boğaz pastilleri kullanarak da nezlenin hızlıca geçmesi sağlanabilir. Tavuk çorbası, paça çorbası gibi çorba türleri de nezlenin hızlı bir şekilde geçmesine olanak tanır. Bunların yanı sıra bol su tüketimi, hastalığın hızlıca geçmesine yardımcı olacaktır. 

Haberin Devamı

 Nezlenin Evde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

 Soğuk algınlığı ya da nezle olarak bilinen rahatsızlığın, grip ile çokça karıştırıldığını belirtmek gerekir. Fakat gribe göre çok daha hafif bir şekilde seyreden nezlede, en önemli fark burnun akmasıdır. Yıl içinde pek çok kişinin yakalanmış olduğu nezle için evde tedavi yöntemleri aşağıdaki gibi olacaktır;

 - Ekinezya çayı,

 - Nane ve limon çayı,

 - Ballı zencefil çayı,

 - Limonlu ıhlamur,

 - Boğaz pastilleri,

 - Tavuk çorbası,

 - Paça çorbası,

 - C vitamini içeren besinlerin tüketimi,

 - Ballı ve tarçınlı süt tüketmek şeklinde sıralanabilir. 

 Hafif bir biçimde atlatılan nezle adına yukarıda belirtilmiş olan doğal gıdalar, rahatsızlığın çok kısa zaman içinde vücuttan atılmasına imkan sağlar.

Yazarlar