Editörün Seçtikleri Öcalan İmralı'da hesap veriyor, terör sürüyor

Öcalan İmralı'da hesap veriyor, terör sürüyor

02.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Öcalan İmralı'da hesap veriyor, terör sürüyor

Öcalan İmralıda hesap veriyor, terör sürüyor


Şehit ailelerine, "acılarını paylaşıyorum" diyen terörist Abdullah Öcalan'ın yargılaması sürerken, şehit cenazelerinde de PKK liderine duyulan öfke giderek artıyor.
Hakkari'de mayına basarak şehit olan Jandarma Er Mustafa Türk, dün İstanbul Levent Camii'nde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Acılı baba, Öcalan'ın şehit ailelerinden özür dilemesine tepki göstererek, "Herhalde 'iyi yaptın, aferin' denip bırakılmaz. Devlet gereğini yapar" dedi.
Cemal Türk kendisine başsağlığı dileyen 3. Kolordu ve Batı Garnizon Komutanı Korgeneral Atilla Kurtaran'a oğlunun Öcalan'ın yargılanmaya başladığı gün şehit olduğunu belirtti.
Hatay'da DSİ sulama kanalında nöbet tuttuğu sırada şehit olan dört korucunun cenaze töreninde de yurttaşlar teröre ve PKK'ye lanet yağdırdı.
Şırnak'ın Güneyçam mevkiinde, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Mahmut Polat için Kırşehir'de düzenlenen askeri törende "Artık bu akıtılan kan dursun" diyen şehit yakınlarından bazıları tören sırasında baygınlık geçirdi. Acılı aile, "Bu vatan ve milleti kimse bölemez. Bölmek isteyenler tarihe bakıp ders alsınlar" diye konuştu.


Yazarlar