Afrodit dudak dolgusu

Afrodit dudağı en evrensel dudak estetiğine sahip dudak şeklidir. Afrodit dudak dolgun, şekilli ve canlı dudakların simgesi durumundadır.

Afrodit dudak dolgusu ile cazibeli dudaklar

Güzel dudak denildiğinde her kültürde akla muntazam kıvrımlı, dolgun ve renkli dudak gelir. Afrodit dudak şeklinde alt ve üst dudağın kalınlığı birbirine eşittir. Üst dudağın dolgunluğu azalmadan dudak kenarlarıyla birleşir. Hem dolgunluk, hem şekil hem de renk açısından çarpıcı bir şekle sahiptir.

Üst dudağın tam ortasından bulunan eros yayı kıvrımı daha belirgindir. Dudak konturu dışa doğru hafif çıkıntı yapacak şekilde oldukça belirgindir. Ayrıca dudak pürüzsüz ve gergin olmalıdır.

Haberin Devamı

Afrodit dudak dolgusu kimlere yapılır?

Doğal olarak ince, düz ve kıvrımsız yapılı, asimetrik, yaş almaya bağlı olarak hacim ve şekil kaybı olan dudaklara uygulanabilir. Ayrıca dudaklarını daha dolgun ve şekilli hale getirmek isteyen kişilerin dudaklarına da yapılabilir.

Afrodit dudak dolgusu nasıl yapılır?

Afrodit dudak dolgusu lokal anestezi altında yapılan ortalama 15- 20 dakika süren bir estetik operasyondur. Prosedür ameliyatsız invaziv bir yöntem olduğu için herhangi bir ağrı ya da sızı hissedilmez. Dolgu işleminin sonuçları hemen görülür hale gelir, tam olarak şekli 1 – 2 gün içinde ortaya çıkar. Operasyonun ardından bir iki gün boyunca dudaklarda hafif bir hassasiyet oluşabilir. Afrodit dudak dolgusu kalıcı bir uygulama değildir. Kişiden kişiye değişiklik gösterse de ortalama 1 ya da 2 yıl içinde tekrarlanması gerekebilir.

Afrodit dudak tasarımı nasıl yapılır?

Afrodit dudak dolgusunda dudak şekli tasarlanırken var olan dudak yapısı, yüz şekli ve gülümsemesi gibi faktörlerin hepsi dikkate alınır. Üst dudak üzerindeki eros yayı burnun tam ucuna denk gelmelidir. Üst dudak ile alt dudak kalınlığının birbirine denk olması, üst ve alt dudak çizgilerinin belirgin olması çok önemlidir. Dudak konturunun çok düzgün bir şekilde ortaya çıkarılması gerekir. Dudağın cazibesini artıracak eros yayı kıvrımı da belirgin hale getirilir.

Haberin Devamı

Dudak gençliğin ve güzelliğin sembolüdür

İnce ve düz dudaklar kişilerin daha asabi, mutsuz ya da yorgun görünmesine neden olurken dolgun ve canlı dudaklar kişilerin daha mutlu, genç, sağlıklı ve güzel görünmesini sağlıyor. Kısacası dudak sadece fiziksel görünümü değil, aynı zamanda duygu durumunun da dışavurumunu sağlıyor. Bu yüzden dudak dolgusu estetiği çok dikkatli bir şekilde planlanması ve uygulanması gereken operasyonlar arasındadır. Cerrahınızı ve estetik merkezinin seçimine çok özen gösterilmesi gereklidir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com