Cilt bakımı nasıl olmalı?

Cilt sağlığınızı iyileştirmenin bir yolunu arıyorsanız, derin gözenek temizleyici bir yüz bakımı sorununuza çözüm olabilir. Bu tür yüz bakımı cildinizi kir, yağ ve makyaj kalıntılarından temizler. Ayrıca gözeneklerin açılmasını ve siyah noktaların giderilmesini sağlar.

Son günlerin en popüler cilt bakımı uygulaması olan hydrafacial yöntemi de cildin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olur. Hydrafacial yüze peeling, temizleme, ekstraksiyon ve nemlendirme sağlamak için su ile etki eden bir cihazla yapılan yüz bakımıdır. Bu sistem, cildinizi temizlerken ve yatıştırırken nemlendirme sağlayarak ölü deriyi, kiri, kalıntıları ve yabancı maddeleri cildinizden hızlı bir şekilde uzaklaştırır.

Haberin Devamı

Derin gözenek temizleyici cilt bakımı tam olarak ne demektir?

Derin gözenek temizleyici cilt bakımı, gözenekleri açmak için özel ürünler ve araçlar içeren bir tedavidir. Bir estetiysen tarafından yapıldığında çok daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Bazı derin gözenek temizleyici yüz bakımları diğerlerinden daha kapsamlıdır. Sivilce tedavileri genellikle derin gözenek temizleyici yüz bakımlarıdır.

Derin gözenek temizleyici cilt bakımının faydaları nelerdir?

1. Gözenekleri temizler

Derin gözenek temizleyici yüz bakımının ana faydalarından biri gözeneklerinizi temizleyebilmesidir. Bu fayda, özellikle büyük gözenekleriniz veya akneye meyilli bir cildiniz varsa oldukça önemlidir. Bu koşullardan herhangi biri sizin için geçerliyse, derinlemesine gözenek temizleyici bir cilt bakımı, siyah noktaların ve gözeneklerinizdeki fazla yağın temizlenmesine yardımcı olacaktır. Düzenli tedaviler ayrıca gelecekteki siyah noktaları da önleyecektir.

2. Yağlı ciltler için derin temizlik

Yağlı cildiniz varsa, derinlemesine gözenek temizleyici bir yüz bakımı, dikkate alınması gereken mükemmel bir tedavi seçeneğidir. Bu tür yüz bakımı gözeneklerinizi temizler ve cildinizin yüzeyindeki fazla yağı giderir. Ayrıca cildinizin yaşayabileceği aşırı yağ üretimini de dengeleyecektir. Yağlı bir T bölgeniz varsa ancak yanaklarınız kuruysa, derinlemesine gözenek temizleyici bir cilt bakımı her iki bölgedeki yağ üretimini de dengelemeye yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

3. Makyaj temizleme ve eksfoliasyon

Derin gözenek temizleyici bir yüz bakımı genellikle peeling ve makyaj kalıntılarının giderilmesi ile birleştirilir. Her gün makyaj yapıyorsanız, bu derin bakım en az ayda bir kez yapılmalıdır. Bu tür yüz bakımı cildinizin altında kalmış olabilecek kiri, yağı ve makyajı temizleyebilir.

4. Büyük gözeneklerin görünümünü azaltabilir

Düzenli tedaviler büyük gözeneklerin görünümünü azaltacaktır. Ayrıca gözenek tonunu iyileştirebilir ve gözenekleri kendileri sıkılaştırabilirler. Bu tür yüz bakımı gözeneklerinizi temizleyerek siyah nokta görünümünün azalmasına da yardımcı olur.

5. Akne ve diğer cilt sorunlarının tedavisine yardımcı olur

Akne veya başka bir cilt rahatsızlığınız varsa, derinlemesine gözenek temizleyici bir cilt bakımı çok faydalı olabilir. Düzenli olarak yapıldığında, bu tedavi genel olarak cildinizin sağlığını iyileştirme yeteneğine sahiptir. Ayrıca siyah noktaların, lekelerin ve diğer koşulların minimumda tutulmasına yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

İster büyük gözeneklere sahip olun ister akneye meyilli bir cildiniz olsun, derin gözenek temizleyici bir yüz bakımı çok faydalı olabilir. Bu tedavi tüm cilt tipleri için uygundur. Genel olarak cildinizin sağlığını iyileştirmek, gelecekteki leke salgınlarını ve diğer sorunları azaltacaktır. Mümkün olan en iyi sonuçlar için düzenli olarak bu tür yüz bakımı yaptırmanız önerilir. Bu, cilt sorunlarını önleyecek ve cildinizi sağlıklı ve parlak tutacaktır.

Hydrafacial nasıl uygulanır?

Hydrafacial tarafından sağlanan temizleme, pul pul dökülme, kimyasal soyma, kollajen oluşturma ve yüz kaslarını gevşetme, büyük gözenekler, kırışıklıklar, çatlaklar ve incelmiş cilt dahil olmak üzere bireylerin günümüzde yaşadığı birçok güzellik sorununu tedavi eder.

Hydrafacial tedavileri genellikle LED ışık tedavisi ile birlikte kullanılır. Mavi ışık sivilcelere yardımcı olabilirken kırmızı ışık kırışıklıkların görünürlüğünü azaltacaktır.

Hydrafacial işleminin faydaları nelerdir?

Hydrafacial, daha sert yüz bakımlarına nazik ama etkili bir alternatiftir. İnsanların tedavi yöntemini sevmesinin nedenlerinden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

· Tüm cilt tiplerine uygundur, hassas veya akneli, kuru veya yağlı ciltlere uygulanabilmesi,

· Kaliteli sonuçlar elde edilmesi

· Kesi ve yara izi olmaması,

· İnsanların hydrafacial'ı sevmesinin bir başka nedeni de kesi veya herhangi bir iz olmamasıdır. İsterseniz aynı gün makyaj bile yapabilirsiniz,

· Anında sonuç elde edilir,

· Tedavi noninvaziv olduğundan, olumlu sonuçları hemen görebilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

 

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı