Botoks ile gençleşin!

Kırışık ve mimik çizgilerinin botoks ile tedavi edildiği artık herkes tarafından biliniyor. Botoks, aşırı kullanılan kas hareketlerini engellemek ve gelişmekte olan ya da kötüleşen kırışıklıkları önlemek için derinin içine enjekte edilen maddenin ismidir.

Botoks tedavisi enjeksiyon yapılan bölgede bulunan kaslardaki sinir sinyallerini engelleyerek etkisini gösterir. Kasların hareketini tamamen engellememek için çok az miktarlarda uygulanır.

Botoks tarihte ilk olarak göz bozukluklarında kullanıldı. 1989 yılında botoks şaşılık, göz tembelliği ve blefarospazm gibi göz hastalıklarında kullanılan ABD Gıda ve İlaç İdaresi FDA tarafından onaylanan bir ilaçtır. 2002 yılında estetik amaçlar için kullanılmasına izin verildi ve o zamandan beri dünya çapında popüler kırışıklık karşıtı bir tedavi yöntemi olmuştur. 2006 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde yılın en popüler estetik tedavi yöntemi olduğu ilan edildi. Ardından koltuk altı terlemeleri önlemesi ve migren tedavisi ile de popüler hale geldi.

Haberin Devamı

Kırışık sorunu olan alana enjekte edildiğinde 4 – 6 aylık bir süre için neuro-transmitters’leri geçici bir süre engelleyerek kas hareketlerini dondurur. Bu nedenle tedavinin sürekliliğini sağlamak için yılda birkaç kez tatbik edilmesi gerekmektedir. Botoks tedavisi asimetrik sonuçlar, kas sarkıkları, donuk ifadeler ve diğer potansiyel tehlikeli sonuçlardan kaçınmak için mutlaka alanında uzman bir plastik cerrah ya da dermatolog tarafından doğru miktarlarda ve doğru noktalara uygulanmalıdır. Düzgün uygulanan tedavilerde tespit edilmiş herhangi bir sorun yoktur. Botoks tedavisi durdurulduğunda kaslar normal şekilde çalışmaya başlar ve yaşlanma süreci devam eder.

Geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir ve yeni kullanım alanları da halen devam etmektedir. Ancak en yaygın kullanımı estetik cerrahide kırışık tedavisidir. Aşırı kullanılan kaslar, yüz ifadeleri yani mimikler ve güneş ışıkları zamanla deride oluklar, çizgiler ve kırışıklıklara neden olur. Botoks kasları gevşetir, böylece kırışıklıklar daha az görünür, cilt de daha genç görünür.

Haberin Devamı

Botoks fiyatları yüzdeki oluk ve kırışık tedavisine göre yani kullanılan enjeksiyon miktarına göre değişiklik gösterir. Ancak yine de diğer cilt kırışığı tedavilerine göre örneğin yüz germe ameliyatları gibi çok düşük maliyetlidir.

Botoks, ameliyatsız gençleştirme operasyonları arasında uygulama kolaylığı, tedavi sonrası iyileşme sürecinin zahmetsiz ve çabuk olması ve botulinum toksininin güvenirliği sayesinde her geçen yıl popülaritesini artırmaya ve en çok uygulanan estetik operasyon türü olmaya devam ediyor.

Siz de dünyaca ünlü starlar gibi estetik cerrahinin sunduğu ameliyatsız gençleşme operasyonu olan botoksun sunduğu imkanlardan faydalanarak gençleşebilir ya da erkenden önlem alarak yaşlanmayı geciktirebilirsiniz.

Sevgilerimle,

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

instagram: @guncelozturk