Burun Estetiği Sadece Şekli mi Düzeltir?

Burun estetiği ameliyatının en belirgin faydası, diğer yüz özellikleri ile dengeli, daha orantılı, daha estetik görünüm için yeniden şekillendirilmiş ve yeniden boyutlandırılmış bir burundur. Ancak sadece bununla kalmaz, aynı zamanda burundaki işlevsel sorunların da giderilmesini sağlar. Yani hem daha estetik hem daha sağlıklı bir buruna sahip olunur.

Daha iyi nefes ve daha kaliteli uyku
Burun estetiği ile burnunuzun iç yapılarının düzeltmesi de amaçlamaktadır. Bu, nefes alma zorluklarına neden olan sorunları iyileştirebilir ve bazı hastalar için horlamaya neden olan sorunların giderilmesine de yardımcı olunur.

Burun estetiği; sapmış nazal septum, çökmüş burun köprüsü ve bazı uyku apnesi vakalarının düzeltilmesine veya onarılmasına yardımcı olabilir. Hastalar burun estetiği ameliyatından sonra daha iyi nefes alabilir, tam olarak iyileştikten sonra daha iyi bir gece uykusu çekebilirsiniz.

Burun estetiği özgüveni artırabilir
Burun estetiği ile elde edilen fiziksel düzelmeler hayatınızı önemli ölçüde değiştirmeyebilir, ancak sizin görünümünüz hakkında kendinizden emin olmanıza yardımcı olabilir. Bu özellikle burnunda ciddi boyutta şekil bozuklukları olan kişiler için çok daha fazla geçerlidir. Birçok hasta için en ufak bir müdahale bile kendilerini daha iyi hissetmeleri için yeterli olabiliyor.

Burun estetiğinin mucizeler yaratmasını beklemeyin. Mevcut anatominiz ameliyatla nelerin yapılabileceğini ve gerçekleştirilemeyeceğini etkileyecektir. Unutmayın, ameliyat ciddi bir girişimdir. Bu kararı almadan önce dikkate almanız gereken belirli riskler, zaman aralıkları ve iyileşme faktörleri vardır. Bu sürece kendinizi hazırlamanız çok önemlidir. Tüm bu kriterler dikkate alınırsa hem daha sağlıklı hem de daha güzel buruna sahip olmak estetik cerrahi ile mümkün!

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı

www.guncelozturk.com