Burun Estetiğinde İyileşme Süreci

Burun estetiğinde genel anestezi ile ayaktan tedavi olarak uygulanır, ancak bazı vakalarda lokal anestezi uygun olabilir. Prosedürden sonra, burun deliklerinin içine atel yerleştirilebilir. Bu, yeni şekillendirilmiş burnunuzu desteklemeye, bir yere temas etmesine ya da çarpma gibi kazalara karşı burnunuzu korumanıza yardımcı olur. Burnunuzun üzerine yapıştırılan koruyucu özel bant, burun estetiğinden sonraki ilk hafta içinde alınır. İyileşme sürecinizin ilk günlerinde rahatsızlığı en aza indirmeye yardımcı olmak için ağrı kesici ilaçlar reçete edilebilir.

Haberin Devamı

İlk 1-2 hafta boyunca

Birçok hasta kullanılan tekniğin türüne göre ve kişisel özelliklerine göre az ya da çok morluk ve şişme yaşar. İlk başta ameliyat sırasında yapılan iyileştirmeleri göremeyebilirsiniz. Ancak endişelenmeyin, morarma ve şişmenin büyük bir kısmı ilk 10 ila 14 günün sonunda azalır. Çoğu hasta ihtiyaç duyulan aktivitenin seviyesine bağlı olarak 1 veya 2 hafta sonra işe veya okula dönmeye hazır hisseder. Yaklaşık 3 hafta sonra, birçok normal temassız faaliyetler sürdürülebilir. Yine de cerrahınızın talimatlarına göre aktiviteyi sınırlandırın ve iyileşinceye kadar yorucu herhangi bir faaliyette bulunmayın.

En az 1 yıl burun iyileşmeye devam eder

İlk morarma ve şişme sonrasında estetik cerrahınızın burun estetiği prosedürü sırasında yaptığı iyileştirmeleri görebileceksiniz, ancak bir yıla kadar hafif şişlik olması gayet normaldir. Ancak bu genellikle başkaları için fark edilir değildir.

Burun estetiği cerrahisinin sonuçları kalıcıdır. Bu, yeni burnunuzun bir ömür boyunca sizinle birlikte olacağı anlamına gelse de arzuladığınız sonuçları sunmak için güvenebileceğiniz tecrübeli ve estetik yeteneği olan bir estetik cerrahı seçmek çok önemlidir. Cerrahınızın sadece burun estetiği operasyonu öncesi ve ameliyat süresince destek vermesi yeterli değildir. Operasyondan sonraki süreçte de destek vermelidir.

Estetik operasyonlarda konfor önemli

Estetik operasyonların hepsinde operasyon süresince size sunulan her türlü hizmetin kalitesi psikolojik açıdan kendinizi iyi hissetmeniz açısından çok önemlidir. 3D simülasyon cihazlarıyla operasyondan sonra nasıl bir buruna sahip olacağınız konusunda bilgilendirilmeniz rahatlık veren bir hizmettir. 3D Mask yöntemiyle burnunuzun öncesi ve sonrasını yan yana görmek hem şekle karar verme hem de motivasyon sağlaması açısından hasta ve cerraha büyük bir kolaylık sağlar. Hastane seçimi, ekibin tecrübesi, sunulan teknolojik hizmetler moral ve motivasyon sağladığı için iyileşme sürecini kolaylaştırır. Sonuç olarak cerrah seçiminizi bir bütün olarak değerlendirerek yapmanız size büyük fayda sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.burunestetiksanati.com