Burun Estetiğiyle İlgili En Yaygın Endişeler

İnsanlar burun estetiğini sosyal yaşamlarında kendilerini daha rahat hissetmek için yaptırırlar. Çünkü estetik bir görünüş iyi bir iletişimin en önemli yoludur. Eğer fiziksel görünümünüzde sizi rahatsız eden bir sorun varsa bu sosyal yaşamınıza da yansır. İnsanların yüz yüze iletişimde tedirgin olmalarının en önemli sebeplerinden birisi de burundaki şekil bozukluklarıdır. Çünkü karşılarındaki insanın buruna odaklandığı hissine neden olabilir. Bu durum kişinin huzursuz olmasına yol açarak tedirgin olmasına neden olur. İşte bu yüzden estetik ameliyatlar arasında en fazla burun estetiği ameliyatları talep ediliyor. Burun estetiği ameliyatı öncesi en fazla endişe edilen durumların başında doğru hekimi seçme kaygısı geliyor. Burun estetiği yaptırmak isteyenlerin karar verme aşamasında en fazla endişelendikleri diğer durumlar ise burnun yeni şeklinin nasıl olacağı, rahat nefes alma ve ameliyat sonrasındaki şişlikler ve morluklardır.

Haberin Devamı

Burun estetiğinin ana hedefi rahat bir solunum sağlayan, güzel ve doğal görünen burunlar tasarlamaktır. Yapılan estetik ameliyatlarda öncelikle burnun işlevselliğine önem verilir. Çünkü burun insan sağlığını etkileyen en önemli organdır. Nefes alma ve koku alma duyularının tam olarak işlevini sürdürmesi gerekir. Estetik ameliyat sonrası birçok rahat nefes aldığı için kendilerini daha dinç hissettiklerini ve daha rahat bir uyku uyuduklarını söyler.

Yeni burun şekli kötü olursa?

Tıptaki gelişmeler sayesinde bu konudaki endişelerin hepsi önemini yitirmiş durumda. Tasarlanacak yeni burnunun yüzle her açıdan uyum sağlaması gerekir. Burun tasarlanırken yüz şekli, çene yapısı, alın şekli, göz şekli hatta kaş şekli bile dikkate alınır. Uzun uzun hesaplama yapılır ve kişinin yüzüyle en uyumlu olacak burun şekline öyle karar verilir. Bu konuda hastalar plastik cerrahlarının tavsiyelerini dinlemeli ve ortaklaşa bir karara varılmalıdır. Günümüzde 3D tasarım cihazları, 3D mask tekniği ve Hologram burun estetiği ile burnun gerçeğe en yakın hali ameliyattan önce size gösterilebiliyor.

Haberin Devamı

Morluk ve şişlikler, kişilerin cilt tipine ve hem ameliyat öncesinde hem de sonrasında verilen talimatlara ne kadar uyduğu ile bağlantılıdır. Ameliyatsız burun estetiğinin bile yapılabildiği bu dönemde şişlik ve morluk riski en aza indirgenmiştir. Bir ya da iki hafta içinde büyük oranda iyileşebilir ve ağır aktiviteler dışındaki günlük yaşantınıza rahatlıkla devam edebilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com