Dinamik Dolguyla Gergin ve Hareketli Bir Yüz

Haberin Devamı

Derin kırışıklıkların ve yaşlı görünüme yol açan hacim eksikliklerinin tedavisinde dinamik dolguyla çok daha doğal sonuçlar elde edilebiliyor.

Dinamik dolgu, dinamik kasların hareket kabiliyetini koruyarak ciltteki yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıran dolgu tekniğidir. Bu sayede mimik yeteneğinin de korunarak artması sağlanır. Yaşlanma belirtileri en önce yüzde kırışık şeklinde ortaya çıkmaya başlar. Mimik kullanımı, yaş alma ve yer çekimi gibi etmenler zamanla cildin elastikiyetini kaybederek kırışmasına yol açar. Özellikle derin kırışık ve olukların tedavisinde dinamik kasların hareketini koruyacak tetik noktalarına ile hyalüronik asit dolgusu enjekte edilir.

Klasik dolgu tekniğinde yüzdeki hacim eksiklikleri ve derin kırışıklar dolgu enjeksiyonu ile doldurulur. Bunlar arasında dudak, yanak, çene gibi hacim eksikliklerinin tedavisi gelir. Dinamik dolguda ise iki kaş arasındaki dikey çizgiler, burundan dudak kenarlarına doğru inen oluklar, kazayakları, alındaki yatay çizgiler başta olmak üzere gülme, şaşırma ve kızma gibi ifadelerini oluşturan dinamik kasların tedavisinde tercih edilir.

Dinamik dolgu nasıl uygulanır?
Yüz kasları üst-orta-alt olmak üzere üç gruba ayrılır. Frontal kaslar olarak bilinen üst yüz kasları, kaşların ve göz kapaklarının hareket etmesini sağlar. Orta yüz kasları ise ağız bölgesindeki kasları kontrol eder. Gülme, konuşma, çiğneme, üfleme gibi hareketlerin oluşmasını sağlar. Alt yüz kasları ise dudak kenarlarının konumunu kontrol eder.

Dinamik dolguda yüzden oluşan deformasyonlar tedavi edilirken bütün bu kasların hareketi koruma altına alınır. Enjeksiyon için belirlenen tetik noktaları yüzün anatomik yapısına göre dikkatli bir şekilde belirlenir. Uygulanan hyalüronik asidin özelliği ve dozu da ona göre belirlenir. Tedavi yaklaşık 15 dakika içinde tamamlanır. İyileşme sürecine ihtiyaç yoktur. Dinamik dolgunun etkisi hemen görünür hale gelir. Etkisi kullanılan dolgu malzemesinin kalitesine göre 6 ay ile 2 yıl arasında değişiklik gösterebiliyor. Operasyondan sonra birkaç gün güneş ışıkları ve aşırı sıcaktan uzak durulması önlem almak için yeterlidir.

Dinamik dolgunun avantajları
Klasik dolgu enjeksiyonu teknikleri ile kıyaslandığında işlevi ve etkisi tamamen farklı bir dolgu türüdür. Derin kırışıklıkların, olukların ve hacim eksikliklerinin tedavisinde etkili sonuçlar alınmasını sağlar. Yüz kaslarınızda mimik kaybı gibi etkilerinin olmamasının yanı sıra, vücut dostu bir işlemdir ve alerji ya da yan etki görülme ihtimali çok düşüktür. Daha fazla bilgi için alanında uzman bir cerrahtan bilgi alınması tavsiye edilir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com